Samsun Vezirköprü’de vatandaşlar deprem bölgesine yakacak yardımı için kozalak topluyor, odun ve çıra gönderiyor. Malatya’da enkaz altından çıkarıldıktan sonra memleketi Vezirköprü’ye gelen Oğuz Yılmaz, "Özellikle ikinci depremden sonra çok büyük hasar ve tahribatların olduğunu gördük. Bu üzüntüyle köyümüze geldik” dedi. Yılmaz, ilçe sakinleriyle deprem bölgesine gönderilmek üzere yakacak topladıklarını söyledi.

Samsun’un Vezirköprü ilçesi Altınkaya Mahallesi halkı Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremin ardından etkilenen 10 ile yakacak yardımı gönderdi. Malatya’da enkaz altından kurtarılan Oğuz Yılmaz, depremin ardından memleketi Vezirköprü’ye geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Malatya’da yaşadığımız depremden sonra, baba ocağımıza geldik. Burada 3 aile birlikte yaşıyoruz. Deprem anını canlı canlı yaşadık. İlk deprem 95 saniye kadar sürdü. Gerçekten tam bir kâbustu. Allah’ım bu imtihanların daha kötüsünü bizlere yaşatmasın. Millet olarak ülke olarak hepimizin başı sağ olsun. Geçmiş olsun diliyoruz. İnşallah bu acıları bir daha yaşamayız. Deprem anı gerçekten insanlar için, kaçınılmaz bir an oldu. Çok zor anlar yaşandı. Özellikle ikinci depremden sonra artık Malatya diye bir şehir ya da diğer illerden haberlerden bihaber yaşadığımız için, tam bilgim yok ama diğer illerinde ciddi anlamda hasar gördüğünü duyduk dinledik, şahit olduk ama Malatya’da yaşayan birisi olarak özellikle ikinci depremden sonra çok büyük hasar ve tahribatların olduğunu gördük. Bu üzüntüyle köyümüze geldik.

"KOZALAK, ODUN, ÇIRA TOPLAYIP GÖNDERİYORUZ"

Bu üzüntü ve duyguları yaşarken aslında bizi daha da çok duygulandıran olay köyümüzde yaşandı. Köyümüzde insanların bir yardım çağrısıyla birlikte hemen ilk başta maddi bir yardım yaptıklarını duydum. Ardından da gelen ikinci bir çağrıyla birlikte bu insanlar zor şartlar altında odun, yakacak, çıra ve kozalak topladıklarını burada bizzat kendimde çalışarak şahit oldum. Bu olay bizi çok çok duygulandırdı. İşte bizi biz yapan değerlerimiz bunlar olsa gerek. Biz bize yeteriz derken belki de bunu dillendirmişiz. Millet olma bilincinin gerçekten ortaya çıktığı bir anı yaşadık. Çok duygulandık çünkü bu coğrafya zor bir coğrafya. İnsanlar burada para karşılığında odun sterlerini alıyorlar. İnsanlar çok zor şartlar altında burada kozalaklar topluyorlar, çıra getiriyorlar ama bugün bu yaşanan bu olaydan sonra gördük ki bizi biz yapan değerlerin yaşandığını, şahit olarak burada bunu canlı canlı görme imkânı elde ettik.

"KOYUNLARINI, KEÇİLERİNİ SATMAYA GİTTİLER"

Bizi çok duygulandıran ikinci olay ise başta abilerimin ve diğer köy çobanlarının kendi aralarında organize olması, yaklaşık 34 kadar hayvanın depremzedeler için toplanarak gönderilmesi ve bugün itibarıyla da pazarda satılması, paralarının AFAD’a başvurarak bağış yapılması kararının alınması gerçekten bizleri çok duygulandırdı. Ben bu vesileyle bu işi organize eden, tüm insanlara teşekkür ediyorum depremzedeler adına. Orada o çaresizliği yaşamış, o soğuğu yemiş, o ölümlere, cesetlere şahit olmuş bir kişi olarak gerçekten onlara çok teşekkür ederim. Oradaki insanlar gerçekten çok zor durumda. Lütfen yardımlarınızı kesmeyin. Biz bu yardımlarla yeniden ayağa kalkacağız. Biz birlikte beraber olacağız ve süreci hep birlikte ülke olarak, millet olarak hep beraber atlatmaya gayret göstereceğiz.

"OĞLUM MALATYASPOR'DA OYNUYORDU"

Bizler de bundan sonraki yaşantımızı Samsun’da devam ettirmeyi düşünüyoruz. Eğer Samsun’da devlet bizlere bir yer gösterebilirse, oraya yerleşip artık yeniden ev, ocak olmak istiyoruz ve buradan Samsunspor Kulübü Başkanı’na seslenmek istiyorum; 14 yaşında bir oğlum var. Malatyaspor U14 alt yapısında oynuyordu. Onu da eğer sizler uygun görürseniz, Samsunspor Kulübü’nü alt yapısına yerleştirmek istiyoruz. Yüksel başkandan bu çağrıya sessiz kalmamasını talep ediyorum. Eğer bize el uzatırsa, biz bu travmayı onlara sayesinde biraz daha hızlı atlatmış oluruz.”