dokuz8GÜNDEMKARADENİZ programında Gazeteci Mehmet Yazıcı'nın bu haftaki konuğu Karadenizli Gazeteci İsmail Saymaz oldu.

AKP ve benzeri partilerin Karadeniz'de neden bu kadar yüksek oy aldıklarını anlatan Saymaz, "Trabzon el değiştirirse Türkiye el değiştirir" dedi. https://www.youtube.com/watch?v=EShEdaiKli4 dokuz8HABER canlı yayınında Mehmet Yazıcı'nın sorularını yanıtlayan İsmail Saymaz şunları söyledi: "AKP'nin kayıp yaşadığı yerlerin çoğunluğu MHP'ye gitti. Bu da Karadeniz bölgesine Cumhur İttifakı'nın rengini verdiğini gösteriyor. Şuan 4 Bakan Of'lu. Karadeniz ağırlıklı bir kabine var. Bu durum giderek muhalefette de kendisini gösteriyor.

"TÜRKİYE'DE HER ALANDA KARADENİZ AĞIRLIĞI VAR"

AKP aslında bir Doğu Karadeniz partisi. Bu sadece siyasette değil. Bürokrasi, iş dünyası ve tarikatleşmede de bu durum var.

"RİZE'DE ESKİDEN MHP MARJİNAL PARTİYDİ ŞİMDİ İKİNCİ PARTİ"

Benim çocukluğumda Rize'de MHP marjinal bir partiydi ama şimdi ikinci parti durumunda.

"TRABZON EL DEĞİŞTİRİRSE TÜRKİYE EL DEĞİŞTİREBİLİR"

Muhalefet eğer bir el değiştirme olacaksa Karadeniz'de olacağını düşünüyor. Trabzon el değiştirirse Türkiye el değiştirebilir.

"RİZE'DE HER ŞEY MEHMET CENGİZ'E ZİMMETLENMİŞ!"

Rize'de canlı ve cansız her şey sanki Mehmet Cengiz'e zimmetlenmiş gibi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1414576446895493124 Türkiye'de muhalif olmak artık kelleyi koltuğa almayı gerektirir. Akşener'e saldırı başka illere sıçramaz Akşener' ilgi artıyor. Eleştirel haberler yapan gazetecileri de zor günler bekliyor.