Seçime sayılı günler akala, Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, dokuz8 Gündem Özel programında Gazeteci-İletişimci Nurcan Seven’e konuk oldu. Özyiğit, Yenişehir’e yönelik vaatlerini ve projelerini anlattı.

Özyiğit, geçmiş döneme ilişkin belediyenin sosyal politikalarından, depremzedelere ve deprem bölgesindeki çalışmalarına, kadınlarla ilgili çalışmalarından çocuklar ve gençlerle ilgili çalışmaları dahil birçok konu ile ilgili konuştu.

'İNSANLAR BÜYÜK BİR BUHRAN İÇERİSİNDE'

Yaşanan ekonomik kriz ile ilgili de konuşan Abdullah Özyiğit, AKP seçmenine çağrı yaptı. İktidarın politikalarına itiraz etmek için yerel seçimlerin önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Özyiğit, “Mersin'de 30 yıllık binalar 3 + 1 evler 15.000 liraya kiralanıyor bir emekli maaşı 10.000 lira , evler 15.000 liraya kiralanıyor. Yani bu koşullarda yaşama şansı var mı yok mu? insanlar büyük bir buhran içerisinde ki nisan sonrasında daha büyük bir buhranı bekliyoruz. İnsanları hep şununla tehdit ettiler; dediler ki oy verin işte siz göreceksiniz, dolar ne olacak oy verin faiz ne olacak göreceksiniz.

UYARI YAPIN Kİ DERS ALSINLAR

Şimdi ben de diyorum ki özellikle AK Parti'ye oy verenlere bu vebal sizin boynunuzda, siz bu iktidara oy verdiniz ve bu hale geldik. Şimdi uyarıyı da siz verin, İstanbul'da Ankara'da İzmir'de Mersin'de Yenişehir'de Eskişehir'de her yerde bu uyarıyı yapın ki bu insanlar bir ders alsınlar. Yani bu ülkeyi yönetenler ülkeyi batırıyorlar. Sizin cebinizden parayı alıp kaymak tabakanın cebine aktarıyorlar. Dolayısıyla bu yerel seçimin sadece bir yerel seçim olmadığını 4 yıl daha bu insanların önüne sandık gelmeyeceğini ve bu 4 yıl içerisinde gelmeyecek olan sandık varken, var olan sandıkta gerekli uyarının Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanlarına oy vermek suretiyle verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.