Kale Pratt fabrikasından Birleşik Metal İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 94 işçiye destek vermek amacıyla Gaziemir Serbest Bölge’de eylem yapıldı.

"İŞÇİLER SADECE KENDİ HAKLARI İÇİN DEĞİL MEMLEKETİN GELECEĞİ İÇİN DİRENİYORLAR"

Bergama, SF Tekstil ve Kale Prat işçilerinin direnişlerini sürdürdüğünü aktaran Çerkezoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Direnen arkadaşlarım sadece kendi hakları için değil, işçi sınıfının tamamı için ve hatta memleketin geleceği için direniyorlar. Buradaki direniş sadece işten çıkarılan 94 arkadaşımızın meselesi değildir, DİSK’in meselesidir, işçi sınıfının meselesidir ve memleket meselesidir. Bu adaletsizliklere karşı direnmek, mücadele etmek haktır. Ve hak olmanın da ötesinde görevdir. Onuruyla direnen, adalet isteyen, haksızlık karşısında eğilmeyen arkadaşlarımız işbaşı yapana kadar, bizler de onlarla kol kola omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu onur mücadelesinin sonuna kadar yanında olacağız."

"İKTİDAR KAZANILMIŞ HAKLARIMIZI GASP ETMEK İSTİYOR"

Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Türkiye'de hukuksuzlukların giderek arttığına dikkat çekerek, "Sendikalı olmak, kıdem hakkı kazanmak kazanılmış haklardır. İktidar bu hakları gasp etmek istiyor. Buna göz yummayacak ve direncimizi daha fazla ortaya koyacağız" dedi. Kale Pratt işçilerinin hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığını dile getiren Serdaroğlu, "Burada bir anayasa suçu işleniyor. İnsanların geleceği çalınıyor. Bu ülkede yasaları yürütenler bu hukuksuzluklara göz yumuluyor, hatta teşvik ediliyor. Bu fabrika önünde eylem yapılmasına engel olmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin geldiği sistem bu. Zorba sistemi" diye konuştu.