Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinin etkilediği Osmaniye’de esnafın bir kısmı temizlik yapıp işine devam ederken, yeni dükkan bulamayanlar ise malzemelerini depolara taşıyor. Esnaf Burak Çardak, "İşyerimiz, üst kattan dolayı ağır hasarlı, ondan dolayı taşıyoruz. Depoya çekiyoruz, dükkan da yok öyle bekliyoruz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Osmaniye'de işyerleri hasar gören esnaf, işyerlerini taşıyacak yeni dükkanlar bulmakta zorlanıyor. Dükkan bulamayanlar ise malzemelerini depolara kaldırıyor.

"DÜKKAN BULMAK ÇOK ZOR" 

Şehir merkezinde esnaflık yapan Erol Tan, "Afetten dolayı bayağı bir işyerimiz zarar gördü. Duvarlarımız patladı, eşyalar toz toprak. Toparlıyoruz yani caddemiz boşaldı. Caddemizdeki insanlar hep mağdur durumda. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Kaldırıyoruz yani, depolara kaldırıyoruz. Dükkan bulanlar yeni dükkanlara taşınıyor ama şu esnada dükkan da bulmak çok zor. Bayağı bir mağduruz yani şu durumda. Bundan sonra el elden bir düzlüğe inşallah çıkarız yavaş yavaş."

Esnaf Bahadır Sarraç ise, "İşyerimiz tadilat halinde olacak. Buralar komple tekrardan yapılacak. Biz de koruma amaçlı muşambamızı çektik. Ortalama bir, iki hafta içinde faaliyette olacağız Allah izin verirse" dedi.

"DEPOYA ÇEKİYORUZ"

Dükkanındaki eşyaları depoya taşınan esnaf Burak Çardak ise şunları söyledi:

"İşyerimiz, üst kattan dolayı ağır hasarlı, ondan dolayı taşıyoruz. İşte dükkanın burası biraz yere çöktü, yapacak bir şey yok. Depoya çekiyoruz dükkan da yok, öyle bekliyoruz. Dükkan bulunca da artık oraya geçeceğiz ama Osmaniye’nin genelinde bu afet olduğu için çarşı merkezinde genellikle dükkan yok. Ondan dolayı şu an bir tane depo ayarladık hepsini oraya çekiyoruz. Ondan sonra da bir şey bulursak işte dükkanımıza yerleşeceğiz artık."