17 Haziran 2021'de İzmir il binasına yönelik yapılan silahlı saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin davanın ilk duruşması bugün İzmir 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Davayı HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Meclis Grubu, MYK üyeleri, milletvekilleri ve ilçe yöneticileri ile binlerce partili takip edecek. İstanbul, Ankara, Ege’deki iller başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından kadınlar, kadın örgütlerinin çağrısıyla Deniz Poyraz davasını takip etmek için İzmir’e geldi.

Davaya çok sayıda baro başkanı dahil olmak üzere yüzlerce avukat katılacak. Uzun süredir dava sürecine hazırlık yapan avukatlar daha önce kamuoyuna yaptıkları pek çok açıklamada, katilin yalnız hareket etmediğini, desteklendiğini, HDP'yi hedef alan siyasi yapılarla açık ilişkileri bulunduğunu belirtmiş ve şahsın defalarca Emniyeti aradığını, MİT ve Emniyetin katliamı önlemediğini, aksine katil Onur Gencer’in katliamı gerçekleştirmesi için kolaylık sağladığını söyleyerek pek çok soru işaretine dikkat çekmişti.

Dava öncesi Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TİP Milletvekilleri Erkan Baş, Ahmet Şık, HDP Milletvekilleri Nejdet Güleryüz, Hüda Kaya, Musa Piroğlu, Dilşat Canbaz, Saruhan Olur, Ayşe Acar Başaran katıldı.