Haber: Nurettin Aldemir

Yeşil Sol Parti Eskişehir İl Örgütü halk buluşmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde aday tanıtımı ile ilk halk buluşmasını gerçekleştiren Yeşil Sol Parti çarşı, pazar yeri, sokak çalışmaları yaparken zaman zaman da halk buluşmalarını tekrarlıyor. Halk buluşmaları kapsamında bugün Taşbaşı Kırımızı Salonda gerçekleşen etkinliğe HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP PM Üyesi Gültekin Koçdemir, Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş da katıldı. Etkinlikte ayrıca EHP, EMEP, Eskişehir Halkevi, Eskişehir Okulu, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği temsilcileri de yer aldı.

Program Yeşil Sol Parti Eskişehir İl Eş Sözcüsü Ceren Koçak’ın açış konuşması ile başladı. Koçak’ın açış konuşmasından sonra HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Yeşil Sol Parti Eskişehir Milletvekili adaylarından Ali İhsan Gezer, Felek Aksoy, Müslüm Koyun, EMEP Eskişehir İl Başkanı Heval Yıldız Karasu da birer konuşma yaptılar.

Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Yeni dönem siyasetinde bir iddia ile geliyoruz. Yolsuzluğa, ranta, talana, toplum karşıtı her şeye bulaşmış bir siyaset anlayışı ile karşı karşıyayız. Bu siyaset anlayışını demokratik siyasetle değiştireceğiz, biz buna adayız. Dışımızdaki siyasi anlayış, kendi varlıklarını ve iktidarlarını korumak üzerine kurulmuş bir anlayıştır. Seçim dönemlerinde hatırlanan bir halk gerçeği var. Biz siyasetin öznesi olarak halkı önümüze koyduk. Bir yol da tarif ettik, üçüncü yol diye. Bu yolun bütün özneleri ile mücadeleyi büyütmeye çalışıyoruz.

İki gün önce büyük bir operasyonla uyandık. Mevcut iktidarın dayattığı sanat anlayışına biat etmeyen özgür tiyatrocular, toplumu gerçeklerle buluşturan özgür basın çalışanları, bize dayatılan adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşın gerçek adaleti tesis etmeye çalışan avukat arkadaşlarımız, demokratik siyaseti savunan ve baskılara rağmen bir adım geri gitmeyen siyasetçi arkadaşlarımız gözaltına alındı. Buradan baktığımızda operasyonun amacı açığa çıkmış oluyor. Bu bir anlamda seçim kumpasıdır. Operasyonlar mevcut tek adam resminin fotoğrafıdır. Baskılara rağmen içerde, dışarda mücadeleyi yükselten fotoğraf da bizim fotoğrafımız. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı bir TV programında rahatsızlanmış; halktan helallik istemiş; siyaset kurumundan da helallik isteseymiş iyi olurmuş. Tek adam rejiminin değişimi konusunda iddiası olan bir partiyiz. Tek adam rejiminden kurtulmak için mücadele ederken yeniyi de işaret etmekteyiz. Mevcut iktidarın şiddet dışında hiçbir mekanizması kalmadı. Baskıcı rejim farklı yaşam alanlarında hepimizi yan yana getirdi ve çok aynılaştık. Aynı ve tek merkezden saldırıyla karşı karşıyayız. Bu tek merkeze karşı da ortak mücadeleyi tarif ettik; hem Emek ve Özgürlük İttifakı olarak hem de Kürt Emek ve Özgürlük İttifakı olarak.

Ekoloji mücadelesi yürüten arkadaşlarımıza karşı ciddi bir saldırı var. Bunlar kadınsız bir toplum da hayal ediyorlar ama başaramayacaklar, kadınlar bu duvarı çoktan yıktı. İktidarın bize saldırdığı her alanı biz direniş merkezine çevirdik. Bu direniş Türkiye siyasetine yön vermeye aday. Adımız Yeşil Sol Parti, ardımızda çok güçlü bir mücadele deneyimi var. Kadim bir mücadele var.

Bu kent gençlik kenti, aynı zamanda Ali İsmail Korkmaz’ın katledildiği kent. Eskişehir’de yaşayan arkadaşlarımızın sıkıntılarını hem ekonomik hem de siyasal anlamda görüyoruz. Biz gençlere bir gül bahçesi vaat etmiyoruz ama birlikte kuracağımız yeni dönemde ortak davranmayı vaat ediyoruz. Hatta onların önde olmasını istiyoruz. Genç arkadaşlarımızı bu siyasete müdahil olmaya davet ediyoruz.

Kritik bir seçime giriyoruz. Türkiye’nin yeni yüz yılına girerken tüm ezilenler adına geçmiş yüz yılın da muhasebesini yapıyoruz. Yok sayılan Kürtler, yok sayılan Aleviler, kadınlar, gençler, sömürülen emekçiler adına muhasebe. Yok sayılan, ötekileştirilen herkes adına bir muhasebe… Tüm yok sayılanlar ve ötekileştirilenlerle birlikte demokratik siyasetin; demokratik cumhuriyetin kurulması kaçınılmaz olarak önümüzde duruyor. Biz buna adayız!

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu