Gerçek Gündem’den Melisa Gülbaş’ın özel haberine göre, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi dekanı Alptekin Sökmen, eşi Alev Sökmen’e özel kadro açtırmış ve kadro ilanına” yönetim bilişim sistemleri anabilim dalında doktora yapmış olup yönetim organizasyon konularında çalışmış olmak” şartlarını koydurmuştu. Eşini önce kadroya atayan Dekan, geçtiğimiz 14 Şubat’ta ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı’na getirdi.

Sadece bir buçuk senedir fakülte yönetiminde olmasına rağmen bu süreçte eşi dâhil sekiz kişiyi daha işe alan Sökmen, her fırsatta yeni göreve başlayan şahıslarla olan yakın ilişkisini vurgulayarak onları dekan yardımcılığı, bölüm başkanlığı gibi idari görevlere getirdi.

Fakülte kadrosunda doktorasını seneler önce bitirmiş öğretim elemanları bulunmasına rağmen onlara kadro verilmediğini söyleyen araştırma görevlileri, “Aynı dönem içerisinde ve aynı ilanda Hasan Evrim Arıcı ve Nagihan Çakmakoğlu Arıcı çiftini ve kendi eşini de özel kadro açtırarak fakülteye aldı. Son bir ay içerisinde iki kişiyi daha aldı. Fakültenin içerisinde doktorasını 3-4 sene önce bitirmiş ve iki senedir kadro verilmeyen başkaları daha var. Bu kişilere kadro açılmıyor ama dekan dışarıdan kendi isteğine göre kişileri alıyor” ifadelerini kullandı.