İbadete açılmasından bu yana artan ziyaretçi sayısı ve buna bağlı olarak yaşanan tahribatlarla gündeme gelen Ayasofya'da yeni bir hasar ortaya çıktı. 

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, bugün İstanbul 12’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde Ayasofya'nın bir kapısının daha kırılarak tahrip edilmesiyle ilgili açılan dava görüldü. İstanbul Vakıflar Birinci Bölge Müdürlüğü ve Ayasofya Camii Sorumlu Müdürü Tuncay Ramazan, kameralarda inceleme yaptıklarını, kapıyı kıranın Atif Kasar olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Kasar hakkında kurum adına şikayetçi olundu.

"SADECE İTTİRDİM" DEDİ

Kapıyı kırdığı öne sürülen Atif Kasar hakkında, “Kamu malına zarar verme, ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçlamalarıyla dava açıldı. Sanık Kasar ise kapının kırılmasına ilişkin, “Kırmadım. Sadece ittirdim. Zincirler vardı. O kapı insan gücüyle kırılacak bir kapı değil” şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme, kırılan kapının bir kültür varlığı olup olmadığının araştırılması ve maliyetinin tespit edilmesi için bilirkişi araştırmasına karar verdi.