DOKUZ8 - FATOŞ ERDOĞAN

Cumartesi Anneleri 972'nci haftada Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları açıklama ile  28 yıldır sordukları soruyu tekrarladı ve "Abdülkerim Yurtseven, Mikdat Özeken ve Münür Sarıtaş nerede?" dedi.

Basın açıklamasını gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren'in kardeşi İkbal Eren okudu:

972 haftadır, kayıplarımızı gündeme taşımak, devleti yönetenlerin sorumluluklarını yerine getirmelerini sağlamak amacıyla kamuoyu yaratmaya çalışıyoruz. Bizim bu çabamız 25 Ağustos 2018 tarihinden beri polis şiddeti ve gözaltılar ile engelleniyordu. Geçen 5 yılı aşkın zamandan sonra kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği temsilcileri olarak karanfil ve fotoğraflarımızla Galatasaray’dayız.

KARANFİLİNİ 'MERHABA' DİYEREK BIRAKTI

Cumartesi Anneleri, 5 buçuk yıl sonra kayıplarla buluşma mekanı Galatasaray Meydanı’na gözyaşları içinde karanfillerini bıraktı.

Mikail Kırbayır, karanfilini 'merhaba' diyerek attı. Karanfilleri bırakan Cumartesi Anneleri ve İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ile İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri birbirlerine sarılarak bu anı ölümsüzleştirdi.

İHD'NİN SOKAĞINDA ALKIŞLARLA KARŞILANDILAR

Cumartesi Anneleri İHD İstanbul Şubesi sokağında alkışlarla karşılandı. Cumartesi Anneleri, verdikleri mücadelede yanlarında olan basın mensuplarına, avukatlara, gözlemcilere, katılımcılara alkışlarla teşekkür etti.