Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hububat ve bakliyatta gümrük vergisinin sıfırladı. Buğday, arpa, mısır, çavdar, yulaf ile kırmızı mercimek, yeşil mercimek ve nohut için uygulanan gümrük vergisi yüzde 0’a düşürüldü. Bir süredir üreticilerin sorunlarını dile getiren ve sık sık onlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepkisi gecikmedi. Kılıçdaroğlu, “Çiftçimizi bitirmeye yeminli bir Erdoğan var” açıklaması yaptı.

HDP’nin gündeminde ise seçimler vardı. Fox TV canlı yayınına katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “HDP ortak aday çıkarılması fikrine açıktır" dedi, ama önce ilkeleri ve seçim güvenliğini konuşmayı önerdi.

CHP Heyeti, Irak Kürdistan Bölgesi ve Kerkük'teki temaslarının ardından Türkiye'ye döndü. Heyette yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı temasları hakkında bilgi verdi.

İBB’DEN ÇALIŞANLARA PCR TESTİ ZORUNLULUĞU

Bilim Kurulu bugün pandemide son durumu, aşılamayı ve tedbirleri görüşmek üzere toplanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden net bir aşı kararı geldi. Buna göre, aşı olmayan İBB çalışanları için haftalık PCR testi yaptıracak, test sonucu getirmeyenler ücretsiz izne çıkarılacak.

Aşılamanın olumlu bir sonucu da sağlık çalışanları ile ilgili oldu. İstanbul'da aşı sonrası sağlık çalışanlarının sadece sadece yüzde 7’si hastalığa yakalandı, tamamına yakını hafif geçirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, yüz yüze eğitimin 1,5 yıl önceki gibi olacağını söyledi, "Öğrencilerimizi bekliyoruz" dedi.

CANLI YAYIN | YEREL GÜNDEM

Kentlerde yaşanan son gelişmeler, canlı bağlantılarla gazeteci Bekir Güneş’in sunduğu dokuz8YEREL programında konuşuldu.

GÜNÜN DİĞER GELİŞMELERİ

Taliban kadınların “kriket veya teşhir olacakları hiçbir sporu” yapmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), Ankara’da dikiş makinesiyle eylem yaptı.

Temmuz- ağustos aylarında 244 bin artan kayıtlı işsiz sayısının 3,2 milyona yaklaştığı kaydedildi.

Ankara'da telefonuna cinsel içerikli çocuk videoları indiren erkeğe 2 yıl hapis cezası verildi.
Diyarbakır'da 14 gün önce “Mardin’e staj için kayıt yaptırmaya gidiyorum'’ diyerek evden çıkan Mutlu’dan haber alınamıyor.

Antalya'da derste kalp krizi geçiren 16 yaşındaki lise öğrencisi Efe Asaf, yaşamını yitirdi.

Manisa'nın Demirci ve İzmir’in Kemalpaşa ilçelerinde orman yangını çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Sinop’ta sel felaketinde denize sürüklenen tomruklar, Karadeniz’de ilerleyerek Samsun’un Atakum ilçesi sahiline kadar ulaştı.

Samsun’da CHP yönetimindeki Atakum Belediyesi’ne ait Seyir Terası'na AKP döneminden kalan borçlar nedeniyle haciz geldi.

Türkiye'nin en büyük gölü olma özelliği taşıyan Van Gölü'nde, yağışların azalmasıyla son yılların en geniş alanlı çekilmesi meydana geldi.