İstanbul’un Tuzla ilçesi Orhanlı beldesi eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi ve yedi kişi tutuklandı. Ekşi'nin aralarında bulunduğu kişiler, Mayıs 2012’de sahte faturalarla kırtasiye alımı yapılmış gibi göstererekOrhanlı Belediyesini zarara uğrattığı iddiasıyla tutuklanmıştı ancak ilk duruşmada tahliye edilmişlerdi.

Cumhuriyet'in haberine göre; kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıttığı söylenen Ekşi, suçlamaların ardından yaptığı açıklamada, “Otuz bin lirayla kırtasiye malzemesinde yolsuzluk yaptığım söyleniyor. Ben değil otuz bin lira; milyar da olsa yolsuzluk yapmam, yetimin hakkını yemem, kimseye de yedirtmem.” açıklamasını yapmıştı.

ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASINDAN SONAR MAHKEME SONUÇLANDI

Cemil Ekşi’nin Tuzla Belediyesi Başkanlığı aday adaylığını açıklamasından kısa bir süre sonra sonuçlandı. Buna göre Cemil Ekşi’ye 8 yıl 3 ay 30 gün hapis cezası verildiği öğrenildi. Sonuçlanan dava ile ilgili Cemil Ekşi’nin itiraz hakkı bulunuyor.

“MANİDAR OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM HUSUS ZAMANLAMA”

Cemil Ekşi yaptığı açıklamada, adaylık sürecini başlatmasının ardından cezaevine gireceğini söyleyerek “Aklıselim herkes, benim bu suçu işlemeyeceğime zaten kanaat getirecektir. Şahsıma verilen bahse konu hüküm; hakkaniyete ve vicdani kanaatlere aykırıdır. Elbet ki; şahsıma verilen böylesine bir karar sebepsiz değildir. Hele ki; Tuzla’da yapılan seçim anketlerinde ve söylemlerde ismimin yüksek seslerle söylenmesi, toplumun sesine kayıtsız kalmamak için yaptığım Tuzla Belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatı, yıllardır açıklanması beklenen dosyanın akıbetini hızlandırmış olabilir. Manidar olduğunu düşündüğüm husus şu ki; zamanlama” diye konuştu.