CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Ziya Selçuk'a niye istifa ettiğini soran Kaya, sorularını şöyle sıraladı: "Öğretmen Meslek Kanununu çıkaramadığı için mi?
Öğretmen açığını kapatamadığı için mi? Ek bütçe talep ettiği halde alamadığı için mi? “Öğretmen açığımız var.” demesine rağmen, Recep Tayyip Erdoğan'ın “Öğretmen açığımız yok, fazlamız var.” açıklamasını yaptığı için mi? Erdoğan'ın “2 milyon tablet dağıttık.” demesine rağmen “Dağıtılan tablet 359 bin 120 adet, hedefimiz 500 bin tablet dağıtmak.” açıklamasını yaptığı için mi? Bilim Kurulunun açıkladığı 15 kişilik sınıflar için yeterli dersliği karşılayamadığı için mi? Ödenek olmadığı için inşaatları tamamlanmayan okulları açamadığı için mi? Cemaat ve tarikatların taleplerini tam olarak karşılayamadığı için mi? Yüz yüze eğitim ve öğretimin koşulları sağlanamadığı için mi?" 

GERÇEKTEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLACAK MISINIZ?

Yeni atanan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e de seslenen Yıldırım Kaya, Saray Hükümeti'nin atadığı 8. Milli Eğitim Bakanı olarak "inisiyatif alıp Türkiye Cumhuriyeti'nin Milli Eğitim Bakanı olup olmayacağını" sordu. "Laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitim için mücadele mi edeceksiniz? Yoksa cemaat ve tarikatlara teslim mi olacaksınız?" diyen Kaya, Öğretmen Meslek Kanunu’nun çıkarıp çıkarılmayacağını, öğretmen açığının kapatılıp kapatılmayacağını sordu. Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yüz yüze eğitim öğretime geçilmesi için okul ve derslik ihtiyacını karşılayacak mısınız? Bilgisayarı, tableti, hatta televizyonu olmayan öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak mısınız? Kapatılan 20 bine yakın köy okulunu açacak mısınız? Tüm önlemleri alarak yüz yüze eğitim öğretime geçecek misiniz?"