CHP Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri, atanamayan öğretmenler, yeni müfredat ve eğitimin diğer sorunlarına tepki göstermek için TBMM'den Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü. CHP'li grup MEB önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın önünde CHP olarak bir basın bildirisi okumaya, kulakları sağır olanlara sözlerimizi duymak istemeyenlere bir kez de bakanlık kapısından seslenmeye geldik. Türkiye Yüzyılı maarif modeli adı altında Türkiye’ye dayattıkları, kapalı kapılar ardında hazırladıkları ve kendi ideolojik saplantılarına hizmet edecek olan bu eğitim modelini reddettiğimizi ifade etmeye geldik. Çocuklarımızın ihtiyacı bilimsel, laik ve çağdaş eğitimdir. Oysa geldiği günden her gelen milli eğitim bakanı milli eğitimi yapboz tahtasına çevirdi, her gelenin asıl maksadı milli eğitimi milli karakterinden uzaklaştırıp dinsel ve özellikle de gerici düşüncelere bağlamaktır. Biz bu maarif modelinin ne ismini ne hazırlanıp yöntemini ne de içeriğini kabul etmiyoruz. Bu modellerle Türkiye’yi adım adım geriye götürmek, laikliği yok saymak, Mustafa Kemal’i ve devrimlerini unutturmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. Gölge bakanımız Suat Özçağdaş bu eğitim biliminden uzak ve çocuklarımıza asla hizmet etmeyecek, çocuklarımızı yüz yıllara hazırlamayacak bu modeli ayrıntılı olarak anlatacak" ifadelerini kullandı.

“AKP iktidarında eğitim niteliksizleştirildi, piyasalaştırıldı ve dinselleştirildi” diyen Suat Özçağdaş, şunları kaydetti:

“Sunulan program akademik etik kurallarına uygun değildir. Bu program taslağını kişilere yazdırdınız? Bu kişi ya da kuruluşların isimleri neden paylaşılmıyor? Taslak programları yazanlar arasında tarikat veya cemaatler var mıdır?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağını  "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun erişimine açmıştı.