Tek-Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan Cargill işçileri, İstanbul Şişli'de bulunan Nestle Genel Müdürlüğü önünde işe dönme talebiyle açıklama yaptı.

Tek Gıda-İş Örgütlenme Sekreteri İbrahim Öner’in okuduğu açıklamada, “Tekgıda-İş Sendikası hukuka uygun davranırken, Cargill işçisi sadece anayasanın kendisine tanıdığı bir hak olan Sendikalı olma hakkını kullanırken, Geçmişten sabıkalı olan Cargill işvereni ne yapmıştır!  Sendikal örgütlenmeyi engellemek için hukuku ve anayasal hakları hiçe sayarak yetki tespiti başvurumuzdan 1 ay sonra 14 arkadaşımızı işten çıkartmış sebep olarak da kota fazlalığı ve daralmayı göstermiştir. Halbuki üretim kapasitenizi ve yatırımlarınızı sürekli arttırdığınızı çok iyi biliyoruz. Sizler asla dürüst davranmıyorsunuz” dedi.

“846 GÜNDÜR MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ”

“ İşten çıkarttığınız bu arkadaşlarımız sendikal örgütlenmede öncü arkadaşlarımızdı. Sizin tek derdiniz: Sendikal örgütlenmeyi engellemek” diyen Öner, “Tüm baskılarınıza ve engellemelerinize rağmen 846 gündür işten çıkartılan arkadaşlarımızla onurlu mücadelemize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Öner, “Sizi bugünlere getiren üyelerimizin anayasal haklarına saygı gösterin ve üyelerimize baskı uygulamaktan vazgeçin. Vefakar Cargill işçisinin geleceğini beraber inşa edebilir, refah payını Cargill’in büyüklüğüne yakışır hale getirebiliriz. Bunun için geç kalınmış değildir” diye konuştu.

“LÜTFEN BİZE DESTEK VERİN”

“Bugün bu kapsamda Cargıll’ın en büyük müşterilerinden bir tanesi olan Pepsi Co  Genel Müdürlüğü önündeyiz. Pepsi Co’nun değerli yöneticilerine güçlü bir şekilde sesleniyoruz” diyen Öner, sözlerine şöyle devam etti: “Lütfen sesimize kulak verin! İşten çıkarılan arkadaşlarımızın alın teri, siz değerli müşterilerin katkılarıyla zenginleşen ve sürekli büyüyen Amerikan şirketi Cargill; artık sendika düşmanlığını bırakmalı, işten çıkarılan arkadaşlarımızı derhal geri almalıdır! Sizlerin desteği ile Amerikan şirketi Cargill’in emek sömürüsüne son verebilir, anayasal haklara saygı duyar hale getirebiliriz. Lütfen bize destek verin ve hukuk tanımaz Cargill şirketine baskı yapın!”