Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in 8 yıllık görev süresinde 8’inci kreşi olan ‘İlkadım Gündüz Bakımevi’ hizmete açıldı. Açılışa, CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, belediye meclisi üyeleri, bölge halkı ve muhtarlar katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Taşdelen, gelecek yıl açılacak kreşlerle toplam sayıyı 15’e çıkararak yaklaşık 2 bin çocuğa okul öncesi eğitimi vereceklerini belirterek, “8 yılda çok başarılı bir belediyecilik yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Göreve geldiğimizde belediyemizin 5 kreşi vardı. Biz, 8 yılda yeni 8 kreşimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yeni yapılan Çankaya Evleri, kapalı yüzme havuzları, buz pateni salonu, engelsiz yaşam merkezi, sosyal tesis, parklar ve ilkokul ile üniversite öğrencilerine verilen ücretsiz yemek uygulaması ile ilgili de bilgi veren Taşdelen, şöyle konuştu:

“ÇANKAYA’YI TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ İLÇESİ YAPACAĞIZ”

“Biz göreve geldiğimizde Çankaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ölçülen Türkiye’nin en gelişmiş, en yaşanılabilir ilçeleri sıralamasında 5’inci sıradaydı. Yaptığımız hizmetlerle ilçemizi ikinci sıraya yükselttik ama bizim hedefimiz birinci olmak. Halkımızın yararına olan birçok yeni projemizi hayata geçirerek Çankaya’mızı kısa sürede Türkiye’nin en gelişmiş birinci ilçesi yapacağız. 

Bize yakışan, Çankaya'ya değerli eserler kazandırmaktır. Bu anlamda Atatürk Kültür Merkezi’mizi 29 Ekim 2023'te, Bademlidere Cumhuriyet Parkı’mızı 23 Nisan 2023'te, Abidin Paşa Köşkü Kurtuluş Savaşı Müzemizi de 2023’te hizmete açacağız. Ata'mıza, çalışarak layık olmaya çalıyoruz.

“ÇOCUKLARIMIZ BURADA CUMHURİYET DEĞERLERİ ÇİZGİSİNDE EĞİTİM ALACAK”

İlkadım Mahallemize bu güzel kreşimizi kazandırmaktan mutluluk duyuyorum. Tüm kreşlerimizde olduğu gibi burada da çocuklarımız, Atatürk ve Cumhuriyet değerleri çizgisinde, laik, demokratik ve çağdaş bir eğitim alacaklar. Pırıl pırıl çocuklarımız, bu güzel kreşimizde Atatürk aydınlığında eğitim hayatlarına ilk adımlarını atacaklar. Yolu, ışığı Atatürk olanın sırtı yere gelmez. Kreşimiz hayırlı uğurlu olsun.”