Yurttaş ve sivil toplum kuruluşu ziyaretlerine devam eden Başkan Savaş, ilk olarak İskenderun Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret ederek, oda yönetiminin taleplerini dinledi. Savaş, ardından İskenderun Ortodoks Vakfı üyeleri ile bir araya gelerek, Hatay’ın kardeşliği ve bütünlüğünü korumak adına gayretlerine devam edeceğinin altını çizdi.

Ziyarette birlik beraberlik mesajlarına yer veren Savaş, şunları söyledi:

“Hristiyan kardeşlerimizin sevgi ve saygı çerçevesinde ülkemize müthiş katkıları var. Teşekkür ediyorum ve içten gelerek ‘İyi ki varsınız’ diyorum. Hatay sizlerle daha güzel ve sizlerle daha yaşanabilir bir şehir. Biz bütün renklerimizle Hatayız ve böyle olmaya devam edeceğiz.”

Savaş ziyaretlerine Dumlupınar Mahalle sakinleri ile devam etti. Gün sonunda ise Alevi Kültürünü Araştırma Derneği’nin (AKAD) davetine katılan Savaş, “Hatay farklı etnik köken ve kültürleri barındıran bir şehir. Bu birlikteliği sürdürmek adına var gücümüzle hareket ederek Hatay’daki barışı devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Hep birlikte Türk bayrağı gölgesi altında yaşamaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.