Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Emekli Sendikası, Emekliler Dayanışma Sendikası ve Tüm Emekliler Sendikası, 'Emeklilikte ayrımcılığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe son' demek için 10 Aralık Pazar günü saat 13.00'te Ankara Anıtpark'ta Büyük Emekli Mitingi düzenleyecek. 

TÜRK-İŞ’in verilerine göre kasım ayında açlık sınırı 14 bin 25 TL, yoksulluk sınırı ise 45 bin 686 TL oldu. Milyonlarca emekli ise 7 bin 500 TL maaş ile geçinmeye çalışıyor.

ANKA'nın haberine göre, Tüm Emeklilerin Sendikası İzmir Şubeleri, miting öncesi Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bizlerin ülkenin gelirlerinden aldığımız pay sürekli alırken, sermayenin aldığı pay ise sürekli arttı. Artık bu yalanlara kanmıyoruz. Hakların yasalardan önce geldiğini, kimsenin kimseye hak vermediğini, hakların ancak fiili ve meşru mücadeleyle kazanılacağını öğrendik. Haklarımızı almak için örgütlü mücadele yürütüyoruz, haklıyız ve gücümüzü de haklılığımızdan alıyoruz."