Haber: Fatoş Erdoğan

Beykoz Kent Dayanışması ve Beykoz Çevre Dayanışması'nın "Tarihi Beykoz Çayırı çayır kalsın ve Kirazlı Ormanlarındaki katliam durdurulsun" diye başlattıkları nöbet 6. haftasında devam ediyor. İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan Beykoz Çayırı‘nın millet bahçesine dönüştürülecek. Beykoz Çayırı’nın da dahil edileceği millet bahçesine cami, mescit, büfe, geleneksel ürün satış yerleri, idari tesisler ve yeraltı otoparkı inşa edilecek. Beykoz Kent Dayanışması ve Beykoz Çevre Dayanışması'nın her cumartesi günü yaptıkları nöbet 6.haftasında devam ediyor. İmza kampanyası yaptıkları alanda direnişte olan çevrecilerle konuştuk.

"HERKESİ DAYANIŞMAYA BEKLİYORUZ"

Beykoz Çevre Dayanışması'ndan Barış Muştu şunları söyledi:

"Beykoz Çayırı Beykoz halkı için çok önemli bir yere sahip buranın halkı gençliğini, ilk aşkını burada yaşadı. Buraya herhangi bir yapılaşma kabul edilemez halk bunun karşısında. Bu alana millet bahçesi yapılacağı söyleniyor bu alan için halkın böyle bir talebi yok. Beykoz Çayırı çayır kalsın, yeşil kalsın istiyoruz bunun için mücadele ediyoruz. Her cumartesi günü başlattığımız  nöbetin 6. haftasındayız bugün nöbetteyiz, imza kampanyamız devam ediyor herkesi dayanışmaya bekliyoruz."

beykoz-1

"BEYKOZ HALKI YERLERİNDEN EDİLECEK"

Beykoz Kent Dayanışması'ndan Deniz Kuzucular ise mücadeleyi sürdüreceklerini belirtip şu ifadeleri kullandı:

"İBB'ye gelen vetoya rağmen tekrar geçirilerek kabul edilen 'millet bahçesi' projesine karşı çayırın çayır kalması için mücadele ediyoruz. Bir yandan da Beykoz ormanlarınında gerçekleştirilen Kirazlı ormanında 2018 yılından beri süren katliamı durdurmak için mücadele ediyoruz. Bu yapılaşma gerçekleştirilir ise daha düşük gelir grubuna sahip Beykoz halkı yerlerinden edilecek dönüşüm adı altında ranta kurban edilecek. Beykoz halkının yaşam alanlarına, doğasına yapılan bu saldırıya karşı mücadele ediyoruz."

"YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ"

"Millet bahçesi projesini yapmayacaklarını, yeşil alanı genişletecekleri söylüyorlar fakat geçirdikleri plan söyledikleriyle çelişiyor. Planda yapılaşma oranları, kat yükseklikleri artırılıyor, yer altı otoparkı, ulaşım istasyonları var. Bu durumda yapmayacaklarına güvenmemezi bekliyorlar biz bunu kabul etmiyoruz, yapılaşmaya izin vermeyeceğiz mücadelemizi sürdüreceğiz."