GÜNDEM

Aydın'da yol kesen 100 kişilik bir grup 3 kişiye linç girişiminde bulundu

Efeler ilçesinde yol kesen 100 kişilik bir grup, durdurdukları aracın içinde bulunan 3 kişiye linç girişiminde bulundu. Valilik, soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Abone Ol

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Emirdoğan Mahallesi’nde, gece saatlerinde Balıkesir plakalı bir aracın, orman yakmak için bölgeye geldiği söylentisi üzerine 100 kişilik bir grup tarafından durdurulduğu belirtildi. Grubun, aracın içindeki 3 kişiye linç girişiminde bulunduğu kaydedildi.

MA'nın aktardığı habere göre, mahallede bulunanların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma, arabanın içindeki 3 kişiyi gözaltına alarak, Efeler Jandarma Karakolu’na götürdü.

Yerel kaynaklarda, grubun, araç içinde piknik tüpü ve mazot bidonu olduğu için saldırdığı bilgisi yer aldı. 

AYDIN VALİLİĞİ: "SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Aydın Valiliği ise, linç girişiminin 'kavga' olduğunu söyledi ve soruşturma başlatıldığını aktardı:

"Emirdoğan Mahallesi'nde ikamet eden mahalle sakinleri tarafından mahalle dışından gelen bir araç durdurulmuş, ormanı yakmak maksadıyla bölgeye geldikleri değerlendirilerek vatandaşlarla araçtakiler arasında arbede yaşanmıştır. Yapılan incelemede, şahısların; orman yangını ile herhangi bir ilgisinin olmadığı ve arkadaşlarından birisinin kız arkadaşı ile buluşacağından dolayı mahalleye geldikleri tespit edilmiş olup konu hakkında gerekli tahkikatlar yapılmaktadır."