TBMM Genel Kurulu'nda bugün Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'nın 2021 yılı Kesin Hesabı ile 2023 yılı Bütçe Kanun Teklifi görüşülüyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesi üzerinde İYİ Parti Grubu adına Arslan Kabukcuoğlu konuştu. Kabukcuoğlu, “Aile Bakanlığı’nın görevlerinin tamamına yakını yoksulluğa, ikincil sorunlardır. Ailelerin maddi imkânsızlıkları nedeniyle okula aç giden çocuklar, bebeklerine mama, süt parası bulamayan anneler her zaman Aile Bakanlığı’nın konusu olabilir ancak toplumun yüzde 40'ı Aile Bakanlığı’nın konusu oluyorsa ülkede bir sorun vardır, ülkede bir gariplik var demektir” dedi. 

“AK PARTİ HÜKÜMETİNİN DEZAVANTAJLI GRUPLAR İÇİN AYIRDIĞI FİNANSMAN SON DERECE YETERSİZDİR”

AKP iktidarının sosyal politikaları üzerine Kabukcuoğlu, “AK Parti iktidarları burada da vatandaşı uyutmaya oyalamaya, algı yönetimi, gerçek ötesi algı yönetimi maharetlerini uygulamaya koymaktadır. Aile Bakanlığı devlet adına şefkat elini uzatan bakanlıktır ancak Hükümet görevini yapar, insanları iş sahibi yapar, aş sahibi yapar ise irade dışı olan bazı sorunların üstesinden Aile Bakanlığı tabii ki rahatlıkla gelebilir. Sosyal yardımların gayrisafi millî hasıla içindeki payı Fransa'da yüzde 31, OECD ortalaması yüzde 20, ülkemizde ise sadece yüzde 12'dir. AK Parti hükümetinin dezavantajlı gruplar için ayırdığı finansman son derece yetersizdir” dedi.

“AK PARTİ, EĞİTİME, AİLE BAKANLIĞI’NA, ÜNİVERSİTE GENÇLERİNE PARA BULAMAZ; YANDAŞLARA, 5'Lİ ÇETEYE GELİNCE PARA BOL”

Kabukcuoğlu, “AK Parti, eğitime para bulamaz, Aile Bakanlığı’na para bulamaz, üniversite gençlerine para bulamaz; yandaşlara, 5'li çeteye gelince para bol. Aile Bakanlığı vasıtasıyla, hükümet üstesinden gelemediği, daha da ötesi, derinleştirdiği yoksulluğu normal bir durummuş gibi ülke insanlarına kabul ettirmeye çalışmaktadır. Ülkemizdeki yoksulluk oranı TÜİK verilerine göre yüzde 14,4, Tüketici Hakları Derneği'ne göre yüzde 49,6'dır yani nüfusun yarısı yoksul gözükmektedir. Azalan 150 milyar TL’lik 2023 bütçesiyle Aile Bakanlığı’nın yoksullukla mücadele etmesi hayaldir” diyerek bütçenin yetersiz olduğunu ifade etti.

“ÇOCUKLARIN YÜZDE 40'I AÇ OLARAK GELİYORLAR”

Kabukcuoğlu, Bakan Derya Yanık’a, “Devlete ait ilkokul 1'inci sınıfa giden çocukların yüzde 40'ı aç olarak geliyorlar. 4'üncü sınıfa gelenlerin ise yüzde 40'ı hem aç hem de yorgun olarak geliyorlar. Bir hükûmete düşen vatandaşın yoksulluğunun üzerini örtmek değil onu telafi etmek olmalıdır” dedi.