Haber: Hülya Kılınç


Manisa'nın Soma İlçesi'nde bir grup anne, son yıllarda özellikle gençlerin içine düştüğü uyuşturucu sorununa dikkat çekmek için “Uyuşturucuya Hayır” sloganı altında basın açıklaması yaparak, yetkililerden özellikle okul önlerinde önlem alınması çağrısında bulundu. 
Soma Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan annelerin uyuşturucunun kentlerden, sokaklardan okul içine girmesi tehlikesine karşı yaptıkları basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partililer, Sosyal Haklar Derneği ve aileler destek verdi. 


AİLELER UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DERNEĞİ KURACAK


Basın açıklamasını aileler adına Nera Topçu okudu. “Bizler, uyuşturucu kullanımının her geçen gün arttığını ve küçük yaşta çocukların dahi uyuşturucu kullanmaya başladığını gören ve bunun üzüntüsünü yaşayan anneleriz.” diyen Topçu, önümüzdeki günlerde uyuşturucuyla etkin mücadele edebilmek için Soma’da dernek kuracaklarını ifade etti.  
Soma'da uyuşturucu satışı ve kullanımının oldukça yaygın hale geldiğine dikkat çeken Topçu “Devletimizin tüm güvenlik güçleri, sağlık birimleri ve yargı makamları var güçleri ile uyuşturucuya karşı mücadele etmektelerse de maalesef bu mücadelenin yeterli olmadığını görüyoruz. Uyuşturucu ile mücadelede,özellikle uyuşturucu kullanan evlatlarımız için daha fazla tedavi imkanı sağlanmalı ve buna yönelik sağlık ve ıslah merkezleri açılmalıdır. Uyuşturucu kullanan gençlerimizi kazanarak yeniden toplumsal yaşama katmak yegane amacımız olmalıdır.Devletimiz bu konuda daha fazla tedbir ve uygulama geliştirmelidir. 


“OKUL ÇEVRESİ VE PARKLARDA SIKI ÖNLEMLER ALINMALI”


Bizler, uyuşturucu belasına karşı duyarlı vatandaşlar olarak tüm evlatlarımızın uyuşturucudan korunmasını, yoğun tedavi ve ıslah yönetmenlerinin uygulanmasını ve uyuşturucu madde satanlar hakkında en ağır cezaların verilmesini talep ediyoruz. Her geçen gün artan madde bağımlılığında gençlerimizin yaşı 12’den küçük erkek çocukları ve kız çocuklarımızın madde bağımlısı olduğunu üzücü şekilde belirtmek isterim. 2021 yılında ölüm sayısının yüzde 47’si metamfetaminden olduğunu söylemek isterim. Bizler madde bağımlığı hayır diyerek ailelerin ve gençlerimizin ölüme gitmemesi için uğraşan aileler olarak sizden destek olmasını bekleriz. Uyuşturucu madde bağımlılığı metamfetamin ilgili kontrollerinin okul çevresinde ve parklarda önlemlerin daha çok alınmalıdır.”diyerek çocukların uyuşturucudan ölmemesi için yetkililere önlem almaları çağrısında bulundu. 
Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar “Bağımlı olma özgür ol” “Uyuşturucuya hayır” “Çocuklarımız ölmesin” sloganları atarak uyuşturucunun Soma'da yaygınlaşmasını protesto etti.