Haber:Uğur İstanbullu / Artvin

29 Ekim 2020 yılında Hopa’da kurulan Hopa Kültür ve Sanat Evi Hopalı sanatseverler tarafından açılmıştı. Kendi bünyesinde kültürel ve sanatsal faaliyetler yürüten Hopa Kültür ve Sanat Evi, 1. Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Şenliği düzenliyor.

WhatsApp Image 2023-10-16 at 16.51.06 (2)

2020’de açılan Hopa Kültür ve Sanat Evi açıldığı günden bugüne çocukların, yetişkinlerin, kadınların bir araya geldiği; kültürü, sanatı, edebiyatı, yaşamı birlikte kurdukları en gözde adreslerden biri oldu.

Hopa Kültür ve Sanat Evi’nden1. Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Şenlikleri’nden ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Maalesef hepimizin gözlemleyebildiği üzere artık insanlar birlikte yaşamaktan, paylaşmaktan, sanat üretebilmekten, şarkı söyleyebilmekten, şiir okuyabilmekten gün geçtikçe uzaklaşmakta. En kötüsü de çocuklar bu alanlardan uzaklaştıkça uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara yönelmekte. Daha bireyci, toplum için sorumluluklarını yerine getirmekten uzak bir nesil’e dönüşmekte. Tam da bunun için hepimizin en ihtiyacı olan şey, birlikte üretebildiğimiz bir alan Hopa Kültür ve Sanat evi. Yetişkin atölyeleri, enstrüman kursları, tersine Dünya çocuk atölyeleri, çeşitli söyleşi ve forumlar ve toplumsal olaylarda dayanışma örnekleri ile Hopa Kültür ve sanat evi çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor.

Şimdi çıktığımız bu yolda bizleri bir araya getirecek 2 gün geçirmek istiyoruz. 1.Kazım Koyuncu Kültür Sanat ve Çocuk Şenliğinin içeriği de dolu, dolu. Şenliğe Kazım Koyuncunun ismini vermek istedik. Hopa’nın, Türkiye’nin ve hatta dünyanın önemli sanatçılarından biri olan Kazım’ı; kardeşlerinin, arkadaşlarının anmaması olmazdı diye düşünüyoruz, aynı zamanda bu şenliğin gelenekselleşmesini hedefliyoruz. Siz sanat severlerin katılımı ve destekleriyle şenliğimiz ilerleyen yıllarda daha da büyüyerek yoluna devam edecek.21 Ekimde Hopa’da başlayacak olan şenliğe tüm dostlarımızı bekliyoruz ve aşıdaki etkinliklerde buluşmak dileğiyle” dendi ve şenlik programı paylaşıldı.

WhatsApp Image 2023-10-16 at 16.51.06 (1)

2 gün sürecek olan şenlik 21 Ekim saat 10.00’da Hopa Parkından Kazım Kuyumcu’nun mezarlığına bisiklet turu ile başlayacak. Aynı gün; 12.00-15.30 arası Hopa Parkında çocuk şenliği, saat 16.00’da Erdal Güney ile söyleşi, saat 20.00’de Hopa Ticaret ve Sanayi Odasında “Sayın Yargıç” isimli tiyatro oyunu, 22 Ekim Pazar günü 12.00 -17.00 arası Hopa Kültür ve Sanat evinde satranç turnuvası, saat 20.00’de Kazım Koyuncu Sahnesi’nde Borçka Belediyesi Kadın Korusu, Erdal Güney ve Niyazi koyuncu’ nün katılımları ile konser gerçekleşecek.”

WhatsApp Image 2023-10-16 at 16.51.06