Halk TV'den Hazar Dost'un haberine göre, AKP Beşiktaş İlçe örgütünün, ilçede bulunan Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nde 'İlçe Danışma Meclisi' toplantısını gerçekleştirmesine veliler ve öğrenciler tepki gösterdi. 2 Ekim günü gerçekleşen etkinliğe, AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul milletvekilleri Nevzat Şatıroğlu, Ahmet Hamdi Çamlı da katıldı.

VELİLER OKUL YÖNETİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ

halktv.com.tr'ye konuşan veliler, etkinlik için iki gün önceden hazırlıkların başladığını söylerken öğrendikleri anda okul yönetimine tepki gösterdiklerini söyledi.

KAYMAKAMLIK YAZI GÖNDERMİŞ

Okul yönetimini, okulun konferans salonunun Beşiktaş Kaymakamlığı'nın gönderdiği yazıyla tahsis edildiğini belirttiğini söyleyen veliler, "Devlet okulunda siyasi bir partinin etkinliğini nasıl yapabiliyorsunuz? Altında hangi amaç yatıyor bunun?" diye tepki gösteren veliler, kaymakamlığa konuya dair dilekçe vereceklerini söyledi.

"ÇOCUKLARIN SÖZ SÖYLEMEYE HAKKI YOK AMA AKP İSTEDİĞİNİ YAPAR ANLAYIŞI VAR"

Çocuklarının okulda herhangi bir konuda görüşünü bildirmesi halinde 'tepelerine bineceklerini' söyleyen veliler, sınıf Whatsapp gruplarında yaşanan olaya dair tepki gösterdiklerini de ekledi. Yaşanan duruma ses çıkarmadıkları durumda AKP'nin okullarında daha fazla varlık göstereceğini belirten veliler, "Çocukların söz söylemeye hakkı yok ama AKP istediğini yapar anlayışı var" diyerek tepki gösterdi.

KADIKÖY İLÇE ÖRGÜTÜ TOPLANTISI DA KADIKÖY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ'NDE OLDU

Kadıköy ilçe örgütünün 'Danışma Toplantısı' ise Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşti. Okulun kapısına asılan parti bayrakları partinin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

"NE YAPACAKSIN HANGŞ OKUL OLDUĞUNU?" DİYEREK TELEFONU KAPATTI

Şişli AKP ilçe örgütünün de toplantısını bir devlet okulunda yaptığına dair ellerindeki bulguları doğrulamak ve tam adres alabilmek için partinin ilçe örgütünü arayan Halk TV, yönetici tarafından okul adı verildiğini ancak bir okulda gerçekleştirildiğini doğruladığını kaydetti. "Ne yapacaksın hangi okul olduğunu?" denilerek tepki gösteren yönetici ardından telefonu kapattı.