Katıldığı TV programında konuşan AKP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Dr. Rabia İlhan, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması skandalıyla ilgili konuştu. Yargı mekanizmasının gerekli araştırmaları yaptığını vurgulayan Rabia İlhan, mesele üzerinden bütün cemaatlerin veya dindar kesimin töhmet altında bırakılmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

CEMAATLER TÖHMET ALTINDA BIRAKILAMAZ

Rabia İlhan, dava konusu üzerinden siyasi bir kazanım elde edilmesi için çaba olup olmadığının, olay tahkik edildiğinde ortaya çıkacağını kaydetti.

Bütün mütedeyyin cenahın bu mesele üzerinden töhmet altına alınma gayretine de değinen İlhan, şunları dile getirdi:

"Buradan mütevellit, biz bütün Müslümanların, ya da bütün cemaatlerin, ya da dindar kesimin böyle bir konuyla ilgili töhmet altında bırakılmasına da hiç kimse müsaade etmeyecektir. Bu konuda çok net bir şekilde ortaya konulmalıdır."

GEREKLİ CEZALAR VERİLİR

Yargı makamlarının gerekli araştırmayı yaptığını ifade eden Rabia İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyal medyada konuların tartışma usulü, ya da toplumumuzda bir takım konuların tartışılma usulü konusunda hala eksiklik ve aksaklıklarımız mevcut. Maalesef tamamen ideolojik yapımıza göre, siyasi düşünce tarzımıza göre bir karşı karşıya gelip herkes birbirine bir ithamda bulunma gayreti içerisinde. Bunun önüne inşallah geçeceğiz diye ümit ediyorum. Ama bu yanlışın, özellikle çocuk istismarı konusunda hiçbir tutulacak tarafı olmadığını ve bu anlamda bu konunun siyaset üstü bir mesele olduğunu ve mutlaka gerekli tahkikatın yapılacağını, gerekli cezaların verilmesi hususunda da en ufak bir geri durmanın söz konusu olmadığını buradan bir kez daha ifade etmek isterim."