Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı “Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’de Gençlik Var” sloganıyla düzenlediği “Gençlik Festivali” ile kutladı. 16-19 Mayıs tarihleri arasında dört gün süren festival, gençlere yönelik birbirinden güzel etkinliklere sahne oldu. 

Başkan Ahmet Akın, 19 Mayıs sabahı Atatürk Anıtı’na bando takımı ve büyük bir kortej eşliğinde çelenk sunarak bayramı başlattı. Festival kapsamında Avlu Yaşam Merkezi, Kuvayı Milliye Caddesi ve Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda konserler ve tiyatro gösterileri düzenlendi. Milli Kuvvetler Caddesi ise iki gün boyunca trafiğe kapatılarak resim ve ebru atölyeleri, müzik dinletileri, zeybek ve modern dans gösterileri gibi çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı. 

Etkinliklerden oldukça memnun kalan Balıkesirliler, bu yılki 19 Mayıs kutlamalarının şimdiye kadarki en güzel bayram etkinlikleri olduğunu ifade ederek Başkan Ahmet Akın’a teşekkür etti. 

Başkan Akın, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ın önemine değinerek, “Bu bayram; milletimizin, vatan sınırlarında esaret toprağına gömülmüş mevcudiyetinin, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ haykırışlarıyla yeniden var olduğu ve gençlik adıyla çiçek açtığı şanlı tarihimizin nişanesidir” dedi. Akın, 16 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki vatanseverlerin Bandırma Vapuru ile başlattıkları yolculuğun, Balıkesir’deki Kuvayı Milliye hareketiyle bütünleşerek Milli Mücadele’ye dönüştüğünü vurguladı. 

Başkan Akın, tüm milli bayramların Balıkesir’de en güzel şekilde kutlanacağını belirterek, gençlerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. İstiklal Madalyası sahibi bir dedenin torunu olarak tam bağımsız Türkiye emanetine sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Akın, Balıkesir’in hak ettiği İstiklal Madalyası’nı kazandırmak için mücadele ettiğini ve etmeye devam edeceğini belirtti. Akın, bu mücadeleyi Kuvayı Milliye kahramanlarına ve bağımsız vatanı emanet eden atalarına vefa borcu olarak gördüğünü sözlerine ekledi. 

Bu coşkulu ve anlamlı etkinliklerle Balıkesir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı.