YSK’nin Bağlar Belediyesi’ne başkan yaptığı AKP’li Hüseyin Beyoğlu ile kardeşi Haşim Merdoğlu arasında ihaleler üzerinden rant kavgası yaşanıyor.  

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Diyarbakır Bağlar Belediyesi’ne başkan yaptırılan AKP'li Hüseyin Beyoğlu ile daha önce Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen ve tepkiler üzerine istifa eden kardeşi Haşim Merdoğlu arasında ihlaleler üzerinden rant kavgası yaşanıyor. İddialara göre; Kardeş Merdoğlu, 9 Ekim'de belediye binasına gelerek, AKP’li Beyoğlu ile görüşmek istedi. Ancak Beyoğlu, görüşme talebini reddetti. Söz konusu olaydan 2 gün sonra Merdoğlu tarafından gönderildiği ileri sürülen 2 kişi bu kez belediye binasına geldi. 

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ergün’ü darp etmeye kalkışan 2 kişi, "Bütün ihalelerden pay alıyorsunuz" şeklinde bağırdı. Gözaltına alınan kişiler, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Ayrıca polislerin dün belediye binası gelerek, güvenlik kamera görüntüleri aldıkları öğrenildi. 

HAŞİM MERDOĞLU KİMDİR?

İlk soy isimleri “Yalar” olan AKP’li Hüseyin Beyoğlu ile Haşim Merdoğlu, mahkeme kararıyla soy isimlerini değiştirdi. Diğer kardeşler halen eski soy ismini kullanıyor. AKP’li Beyoğlu, YSK tarafından Bağlar Belediyesi’ne başkan yaptırıldıktan sonra kardeşi Haşim Merdoğlu’nu Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirdi. Merdoğlu, tepkiler üzerine istifa etti. 

Merdoğlu, Diyarbakır'da Özel Maarif Mozaik Okulları ismiyle açılıp, daha sonra adını Özel Mektebim Koleji olarak değiştirilen okulda öğrencilerin kayıt paraları üzerinden velileri dolandırdığı suçlamasıyla bir süre tutuklu kaldı. Ancak birkaç ay sonra serbest bırakıldı.  (Mezopotamya Ajansı)