ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde New York borsası günü büyük düşüşlerle tamamladı. Dow Jones endeksi 550 puan kaybederek %1,49 azalarak 37.815,92 puana gerilerken, S&P 500 endeksi %1,57 azalışla 5.035,69 puana, Nasdaq endeksi ise %1,04 kayıpla 15.657,82 puana düştü.

ABD ekonomisinde enflasyonist baskıların sürdüğüne dair işaretler, piyasalarda endişe yaratmaya devam ediyor. Özellikle İstihdam Maliyet Endeksi'nin beklenenden yüksek çıkması ve konut fiyatlarının artış göstermesi dikkat çekti. Tüketici Güven Endeksi ise Temmuz 2022'den bu yana en düşük seviyesine indi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın politika kararı ve geleceğe yönelik yönlendirmeleri merakla beklenirken, piyasaların gelecek dönemde nasıl bir yol izleyeceği konusunda belirsizlikler sürüyor. Özellikle bu hafta açıklanacak olan şirket bilançoları ve istihdam verileri, yatırımcıların odağında bulunuyor.

Bu arada, kripto para piyasaları da dalgalanmalarını sürdürüyor. Binance'in eski CEO'su Changpeng Zhao'nun hapis cezası alması ve Bitcoin'in 60 bin doların altına düşmesi, kripto ile ilişkili hisselerde düşüşlere yol açtı.