AKP'den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti’ye katıldı. Ankara kulislerinde AKP'yi 'sarsacak' isimlerin İYİ Parti'ye transfer olacağı yönünde bilgiler dolaşıyordu. 

Fakıbaba, Şanlıurfa'da siyasi dengeleri değişterecek önemli bir siyasi rol oynuyor. Geçmişte bağımsız olarak da seçim kazanmış, sonra AKP'ye katılıp bakanlık yapmış bir isim. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Şanlıurfa'ya yaptığı ziyarette Sedat Bucak ile görüşmüş ve Bucak aşiretinin desteğini aldığı kamuoyunda konuşulmuştu. Bucak'tan sonra Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye katılması İYİ Parti'nin Şanlıurfa'daki oy oranını da etkileyecek gibi duruyor. 

FAKIBABA: KİMSENİN KAYRILMADIĞI BİR ADALET SİSTEMİ İSTİYORUM

Fakıbaba, Meral Akşener'in yaptığı grup toplantısında kürsüye çıktı ve konuşma yaptı. Fakıbaba yaptığı konuşmada, "Öncelikle böylesine coşkulu, heyecanlı, davası, vatan millet sevdası olan sizlerle beraber olmaktan ve aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 20 yıllık bir siyasetçi olarak samimiyetle söylüyorum. Siyasete ilk kez başlıyor gibi heyecanlı hissediyorum. Uzun yıllarını Anadolu'nun çeşitli yerlerinde hekimlik ve yöneticilik yaparak insanlığa hizmet için kendini adamış, siyaseti halka hizmet olarak gören bir kardeşiniz olarak bugün burada olmamın tek sebebi milletime duyduğum hizmet aşkıdır.

Bu aşkın sizlerin de yüreğinde olduğunu görmek beni mutlu etmiştir. Sansür yerine demokratik hak ve özgürlüklerin yaşandığı, gelirin belirli bir zümre yerine tüm milletimize adil bir şekilde dağıtıldığı, kişiye veya menfaatlere uygun uyarlanan değil, herkese eşit davranan, kimsenin kayırılmadığı hukuk ve adalet sisteminin olduğu, en önemlisi ayrışan bir toplum yerine kimsenin etnik kökenine ve inancına bakılmaksızın birlik içerisinde bir Türkiye hayal ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Gazeteci Celal Çiftçi, Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçişini ve İYİ Parti'nin Şanlıurfa'daki durumunu Bekir Güneş'e değerlendirdi. 

"FAKIBABA SİYASİ FIRSATLARI ÇOK İYİ DEĞERLENDİREN BİR İSİM"

Fakıbaba'nın bireysel hareket ettiğini belirten Çiftçi, "Fakıbaba bireysel hareket eden ve fırsatları çok iyi değerlendiren bir isim. Ceket meselesinde de Erdoğan'a rağmen Fakıbaba'nın seçildi. Fakıbaba birkaç parti ile görüştü. CHP ve Meral hanım ile görüştü. Fakıbaba'nın asıl hedefi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olmak. Fakıbaba İYİ Parti'ye geçerek iyi bir hamle yaptı. Bu rüzgarla giderse İYİ Parti'de genel başkan yardımcıları arasında da yer alır. Fakıbaba kamuoyundaki tepkilere göre önümüzdeki süreçte hareket eder ve yol haritasını belirler. AKP'nin kalesi olan bir yerde Fakıbaba'yı transfer ederek çok iyi bir hamle yaptı" dedi.

FAKIBABA VE BUCAK İLE İYİ PARTİ URFA'DA 2 VEKİL ALABİLİR

Fakıbaba ve Bucak aşiretinin İYİ Parti'ye yakın olmasının Urfa'da İYİ Parti'ye oy olarak yansıyacağını belirten Çiftçi, "Türkiye'deki rüzgar genellikle Urfa'ya geç geliyor. Urfa'da İYİ Parti'nin 1 garanti 2 vekili alabileceğini düşünüyorum. Fakıbaba 1, Bucak'ın da 2 olabileceğini düşünüyorum. Bu oylar AKP'den gidecek oylar. Fakıbaba'nın Belediye Başkanı döneminden kalma oyları var. Eğer Bucak da olursa 2 vekil alır. Urfa'da şuan dengeler yüzde yüz değişti. AKP'nin Urfa'da Fakıbaba'ya karşı çıkaracağı kişiler kimler olacak bunlar konuşuluyor. Nihat Çiftçi'nin çıkması konuşuluyor. Erdoğan'ın Nihat Çiftçi'yi nasıl kullanacağı önemli. Nihat Çiftçi'nin önü açılmazsa AKP Süleyman Soylu ve Faruk Çelik'i Urfa'ya yönlendirebilir. Gidin orada abilik yapın diyebilir. Fakıbaba karşısında Soylu veya Faruk Çelik ile Nihat Çiftçi isimleri kullanılabilir." ifadelerini kullandı. 

AKP'NİN OYLARI URFA'DA YÜZDE 65'LERDEN YÜZDE 37'LERE DÜŞTÜ

Çiftçi, Millet İttifakının Urfa'da birlikte seçime girmesi durumunda ise vekil sayısının artabileceğini söyledi. Çiftçi, "Şanlurfa'da yüzde 65 olan AKP'nin oyları yüzde 37'lere düşmüş durumda. AKP'de bunun farkında. Urfa gerçekten sürprizlere açık bir şehir."