AKP Gençlik Kolları, Starbucks’ı protesto etti. Filistin’le dayanışma mesajı yayımlayan sendikaya dava açan Starbucks şubelerinde yer kapatma eylemi yapan AKP’liler adına AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan konuştu. Sosyal medya üzerinden bir açıklama yayımlayan İnan, “AK Parti Gençlik Kolları (AK GENÇLİK) olarak 81 İlimizde ve tüm ilçelerimizdeki Starbucks şubelerinin içerisinde Filistin atkılarımızla yarım saat boyunca oturarak ‘yer kapatma eylemi’ gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle:

Bu eylemimiz, soykırıma uğrayan Filistin halkına destek vermek ve soykırımı gerçekleştiren savaş suçlusu İsrail’e ve destekçilerine “DUR” demek içindir. Bu barışçıl eylemimizin amacı çocukları, kadınları ve hastaneleri hedefleyen bombalara karşı durmaktır. AK Gençlik olarak tüm dünyaya #SayStop diyoruz.

"EYLEMİMİZ, TÜRKİYE GENELİNDE HİÇBİR TAŞKINLIK YAŞANMADAN SONA ERMİŞTİR"

İnan, eylemin bitiminde bir de video paylaştı. Videoya eylemlerin hiçbir sorun yaşanmadan sona erdiği notunu düştü. İnan’ın ikinci paylaşımı şöyle:

NE OLMUŞTU?

Starbucks adlı kahve zinciri, Starbucks Workers United sendikasına, Filistin’le dayanışma mesajı paylaşmasından dolayına dava açacağını açıklamıştı. Sendikanın paylaşımın şirketi temsil etmediğini söyleyen Starbucks Genel Müdür Yardımcısı Sara Kelly, paylaşımda ‘Starbucks'ın isminin kullanılmasının insanların kafasını karıştırdığını’ ileri sürerek sendikaya dava açmaya hazırlandıklarını söylemişti. Kelly, “Workers United, Starbucks adına konuşmamaktadır ve şirketimizin görüşlerini temsil etmemektedir. Sendikanın sözleri ve eylemleri sadece ve sadece kendilerine aittir" ifadelerini kullanmıştı.