Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve İÇTAŞ’ın ortak projesi olan YK Enerji’nin termik santralına kömür sağlanması için yaşanan kıyıma karşı başlatılan Adalet Nöbeti devam ediyor.

BirGün'ün haberine göre; köylüler ve yaşam savunucuları, direnişin devam ettiğine göstermek amacıyla bugün yeni nöbet alanında toplanma çağrısı yaptı.

Bölgeyi ablukaya alan jandarma tarafından 'yol kapanıyor' gerekçesiyle köylüler engelleniyor. Yeni nöbet alanında toplanma çağrısı yapan köylülere destek için İzmir ve Bodrum'dan gelen otobüsler kış lastiği olmadığı gerekçesiyle engellendi.

Direnişçiler, "Katil Limak Akbelen'den defol", "Köyümüzü, suyumuzu istiyoruz" ve "Jandarma defolsun" sloganları atarken 50 kişilik heyetle İkizköy'e doğru yürüdü. 

Yürüyüş esnasında mezarlıklarında alanın içerisinde kaldığını ifade eden köylüler "Ölümüzü bile gömemeyeceğiz" diyerek tepkisini sürdürdü.

HEDEP HEYETİNDEN DESTEK

Bölgeye Halkaların eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, HEDEP Milletvekilleri İbrahim Akın ve Burcugül Çubuk da geldi.

Direniş alanında açıklama yapan köylülerden biri, "Akbelen'de 3 haftadır yiyip bitiren kepçelere, kamyonlara, patlayan dinamitlerin önüne barikat kursunlar. Yeter artık. Burada insanca yaşam istiyoruz.İnsanca onurlu bir yaşam istiyoruz. Köylünün tarım alanına zaten bir jandarma karakolu kurdular. 3 ay evlerimiz abluka altında durdu. 3 ay gözetim altında durduk ama yine bu mücadeleyi bırakmadık, bırakmayacağız. Ölmek var, dönmek yok bu yoldan" diyerek jandarmaya tepki gösterdi.