Agence France-Presse (AFP) işvereni ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde grev kararı alındı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan (TGS) grev kararına ilişkin yapılan açıklama şöyle: 

Üç aydan fazladır devam eden müzakerelerde, Türkiye’de tüm çalışanları derinden etkileyen ekonomik krizi görmezden gelen, her ne kadar haberlerini yapıp tüm dünyaya duyursalar da gerçek enflasyon oranlarını konuşmak istemeyen bir yaklaşım ile karşı karşıya kaldık. 

Hemen her gün eriyen ücretlerimizle ay sonunu getirmememize rağmen, bunu telafi edecek bir teklifi maalesef göremedik. 

AFP'nin Türkiye bürosunda çalışan üyelerimiz Türkiye’de ve tüm dünyada örnek gösterilen başarılı işlere imza atan, ödüller alan, AFP'ye hem prestij hem para kazandıran ancak bunun karşılığında hak ettiği ücrete ulaşamayan gazetecilerdir.

Bugün haklarımızı almak için hem grev kararını ilân ediyor hem de 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde grev uygulamasına başlayacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz. 

Bu noktaya gelmemek için Sendika olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf etmemize rağmen maalesef aynı karşılığı bulamadık. AFP yönetimini çalışanlarının ücretlerini hak ettikleri seviyeye çekmeye ve bu süreci grev yaşanmadan bitirmeye davet ediyoruz.