Haber: Habere Güven

Adana'da, Emek  ve Özgürlük İttifakı bileşenleri Diyarbakır'daki gözaltıları protesto etti.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın toplum üzerinde yaydığı umut ve aydınlık ışığı, Saray’ın karanlığını dağıtacaktır.

HDP Adana İl Eş Başkanı Helin Kaya tarafından okunan basın açıklamasında; "Tarihinin en büyük seçim yenilgisinin arifesinde olan AKP-MHP iktidarı, yaşadığı panik ve korkuyla partimize, sivil toplum örgütlerine, toplumsal dinamiklere ve muhalefete saldırmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli 21 ilde yargı eliyle gerçekleştirilen saldırıda aralarında Eş Genel Başkan Yardımcımız Özlem Gündüz, MYK üyemiz Mahfuz Güleryüz, üyelerimiz, gazeteciler, hukukçular ve sanatçıların da bulunduğu 100’den fazla kişi gözaltına alındı" dedi.

Kaya'nın konuşamasının ardından Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili adayları Tülay Hatimoğulları ve Mehmet Karakış'da birer konuşma gerçekleştirdiler.

Emek ve özgürlük İttifakı adına Helin Kaya konuşmasına şu şekilde devam etti;

Bizler bu gözaltı işleminin amacının ne olduğunu, neyi hedeflediğini gayet iyi biliyoruz. AKP-MHP faşist bloku koltuklarını kaybetme korkusu ile Emek ve Özgürlük ittifakına yoğun bir saldırı başlatmıştır. Bu saldırılar bizlerin gördüğü ilk saldırı olamayabilir ama tüm halklarımıza, yoldaşlarımıza sözümüz olsun; bu baskılar onların son baskıları olacaktır.


 

KORKUYORLAR!!!

Çünkü gidecekler ve gideceklerini kendileri de biliyorlar.

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKININ toplum üzerinde yaydığı umut ve aydınlık ışığı, SARAY’ın karanlığını dağıtacaktır.

Bu gözaltı işlemleri ile topluma yaymak istedikleri korkuyu mücadelemiz ve kararlılığımız ile her zaman olduğu gibi yine boşa çıkartacağız.

Biz biliyoruz ki; haklı olanlar er ya da geç kazanırlar.

Sizlerin korkusuna karşı bizim direnişimiz,

Sizlerin baskılarına karşı bizim kararlılığımız,

Sizlerin zulmünüze karşı bizlerin hak mücadelemiz eninde sonunda başarıya ulaşacaktır.

Bu tehdit ve şantaj düzeninin sona ermesini isteyen, yıllardır uygulanan hukuksuzluklarla hesaplaşma iradesi gösteren herkesi bu saldırılara karşı açık tutum almaya çağırıyoruz. Gözaltına alınan her bir kişinin yerine binleri, on binleri sorumluluk üstlenerek seçim çalışmalarına katılmaya, sandıklara sahip çıkmaya ve darbeye karşı aktif mücadeleye çağırıyoruz. Biz buradayız ve mutlaka kazanacağız!