'Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Alanı' ilan edildi. Karar ile birlikte Adalar'da imar planı yapma ve onaylama yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) alınarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildi.

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, yetki devrine ilişkin maddeye sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile dikkat çekti.

"BU DURUMUN ÇOK KRİTİK BİR SONUCU VAR"

Akgün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu karara şu sözlerle tepki gösterdi:

"Bugün yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Alanı’ ilan edildi. Bu durumun çok kritik bir sonucu var: Adalar’da imar planı yapma ve onaylama yetkisi İBB elinden alınarak Bakanlığa geçmiştir! Şimdi bunu madde madde irdeleyelim."

"ADALAR, İBB İLE YÜRÜYECEK"

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de, karar tepki göstererek, şu açıklamayı yaptı:

"Yerel yönetimlerin yetkisi alınıp merkezi yönetime bağlanırken, Adalar halkına sorulmadı. Adalar, 16 milyonun belediyesi İBB ile yürüyecek. İstanbul, Adalar ve Adalılar, haklarını mutlaka alacak."

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde millet bahçesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, söz konusu düzenleme ile ilgili, "Bu (Resmi Gazete'deki karar) Marmara Denizi'mizi koruma altına alarak bölgedeki çevre sorunlarını tek elden takip edip çözüme kavuşturabileceğiz" ifadelerini kullandı.