Şiddete ve kadın cinayetlerine karşı çıkan sesler bu kez stadyumlardan yükseliyor. 25 KasımKadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü”ne özel farkındalık kampanyasına imza atan 1. Lig Kulübü Yılport Samsunspor, kadına karşı şiddete dikkat çekmek ve karşı çıkmak amacıyla yeni  qormasını duyurdu. "Dünyanın en ağır forması" sloganıyla hazırlanan ve üzerinde 15 farklı dilde "Kadına şiddete hayır" mesajının yer aldığı formaları Samsunspor oyuncuları tüm sezon boyunca giyecek ve bu mücadeleye destek vermeye devam edecek.

"İŞE STADYUMLARDAN BAŞLIYORUZ"

Farkındalık kampanyası Yılport Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş.’nin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım’ın kızı Zeycan Rochelle Yıldırım’ın destekleriyle yürütülürken, Yıldırım "Dünyanın her yerinde, her dilde aynı sorumluluğun paylaşılması gerektiği inancından yola çıktık. Dünyanın en ağır formasını hem kulübümüz hem de taraftarlarla buluşturup, şiddet konusunda farkındalık yaratmayı amaçladık” dedi. Kadın cinayetlerinin artık dünyanın dört bir yanında bireysel bir problem olmaktan çıkıp toplumsal bir krize dönüştüğünü ve bu noktada farkındalık kampanyalarının bu şiddetin azalması, hatta yok olmasında önemli bir araç olduğunu söyleyen Yıldırım, "İşe stadyumlardan başlıyoruz. Mor formalarımız ve üzerinde yazan ‘kadına şiddete hayır’ mesajıyla farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

BİREYSEL SAVUNMA DERSLERİ

Garip & Zeycan Yıldırım Vakfı’nın Direktörü olan Zeycan Rochelle Yıldırım, 25 Kasım’dan itibaren kadınlara bireysel savunma sporu öğretecekleri derslere başlayacaklarını da sözlerine ekledi. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadınların herhangi bir şiddet anında ne yapacaklarını bilmeleri gerekiyor. Onlara öz savunma yollarını göstereceğiz. Her güzel şey gibi bunun da ilk adımını Samsun’dan atıyoruz. Ardından İstanbul ve diğer illerde de bu dersler sürecek. Yüzbinlerce kadına bu eğitimlerle dokunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Samsunspor, 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”ne özel olarak Passolig gişesinde ücretsiz bilet yükleten tüm kadın taraftarlarını 27 Kasım tarihinde oynanacak Yılport Samsunspor -Adanaspor maçında misafir edecek.