Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından saat 09.25 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 42,8100 seviyesinden işlem görüyor. Dünü yatay seyirle geçiren döviz kuru, önceki kapanışın hemen üstünde 42,7280 seviyesinden günü tamamlamıştı. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 artışla 50,2260, sterlin/TL ise yatay bir seyirle 57,3140 seviyesinde bulunuyor.

Küresel piyasalarda dolar endeksi, önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 98,5 seviyesinde seyrediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde dün enflasyonun yavaşlamasına karşın yatırımcıların verileri temkinli değerlendirmesi, dolar endeksinde yükseliş eğilimini öne çıkaran unsurlar arasında yer alıyor.

JAPONYA MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ ARTIRDI

Japonya Merkez Bankası (BoJ), bugün gerçekleştirdiği toplantıda politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 0,75 seviyesine çıkardı. Bu oranın son 30 yılın en yüksek seviyesi olduğu kaydedildi. Analistler, Japonya'da yıllık enflasyonun yüzde 2,9 seviyesinde bulunduğunu belirterek, yapılan faiz artırımının yeterli olmadığına dair görüşlerin ağırlık kazandığını ifade etti. Bu durumun yen tarafında değer kayıplarına yol açtığı ve doları desteklediği vurgulandı.

Günün geri kalanında yurt içinde tüketici güven endeksi ve uluslararası yatırım pozisyonu verilerinin takip edileceği belirtildi. Yurt dışında ise Almanya'da üretici enflasyonu ile Amerika Birleşik Devletleri'nde Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında bulunuyor.