Rusya’nın başkenti Moskova’da belediye binasında yer alan Crocus City Hall adlı konser salonuna dün (22 Mart) akşam saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlarla saldırganlar sivilleri katletti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların salonda rastgele ateş açtıkları görüldü. Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıktı. Yangının söndürülmeye çabalanırken de binanın çatısı çöktü.

Rusya Soruşturma Komitesi, Rus yetkililerin "terör saldırısı" olarak tanımladığı saldırıda 60'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artabileceğini bildirdi. 60'ı ağır 115 yaralının 5'i de çocuk.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

IŞİD, Moskova saldırısını örgütün Telegram kanalı üzerinden üstlendi.

ABD, İKİ HAFTA ÖNCE "UYARMIŞ"

Rusya'nın en büyük düşmanı olan ABD, iki hafta önce Moskova'da olası bir "terör saldırısına" karşı vatandaşlarını uyardı.

Moskova'daki ABD Büyükelçiliği, yayınladığı güvenlik uyarısında şunlar kaydedildi:

"Büyükelçilik, aşırılık yanlılarının yakın gelecekte konserler de dahil olmak üzere Moskova'daki büyük toplantılara saldırmayı planladıkları yönündeki raporları izliyor ve ABD vatandaşlarına önümüzdeki 48 saat boyunca büyük toplantılardan kaçınmaları tavsiye ediliyor"

KİMLİKLER BELLİ OLDU

Gazeteci Nevşin Mengü, teröristlerin kimliklerinin öğrenildiğini açıkladı. Mengü'nün paylaşımı şöyle.

Rus makamları #Moskova terör saldırısını gerçekleştiren zanlıların fotoğraf ve kimlik bilgilerini paylaştı:

1) Nasridinov Makhmadrasul 37
2) Ismonov Rivozhidin 51
3) Safolzoda Shokhinjonn 21
4) Nazarov Rustam 29

Zanlıların Tacikistan vatandaşı olduğu belirtiliyor

 Screenshot 2024 03 23 At 10 48 42 X'te Nevsin Mengu Rus Makamları #Moskova Terör Saldırısını Gerçekleştiren Zanlıların Fotoğraf Ve Kimlik Bilgilerini Paylaştı 1) Nasridinov Makhmadrasul 37 2) Ismonov Rivozhidin 51 [...]

TERÖRİSTLER DAHİL 11 KİŞİ YAKALANDI

Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi.