Hayatın hemen her alanında yaşanan fahiş fiyat artışları en çok da öğrencileri zorluyor. Bir yandan kapasitesi yetersiz yurtlar nedeniyle yüksek ev kiralarıyla mücadele ediyorlar, diğer yandan gıda fiyatlarındaki zamlar yüzünden yeterli ve sağlıklı gıdaya erişemiyorlar. 

Beşiktaş Belediyesi öğrencilerin gıdaya erişim zorluğuna karşı Beşiktaş esnafı ile el ele verdi ve 2021 yılında bir uygulama geliştirdi. Öğrenci'Ye ismi verilen uygulama sayesinde öğrenciler, ilçedeki anlaşmalı restoranlardan ücretsiz yemek yiyebiliyor. 

ÖĞRENCİ’YE NEDİR?

Bir sosyal dayanışma uygulaması olan Öğrenci’Ye Beşiktaş Beledisi tarafından TURYİD (Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) iş birliğiyle ve Beşiktaş esnafının desteğiyle hayata geçirildi. Öğrencilerin beslenme hakkını korumak amacıyla geliştirilen proje kapsamında Beşiktaş'taki üniversitelerde öğrenim gören veya Beşiktaş'ta ikamet eden üniversite öğrencileri, Beşiktaş’taki anlaşmalı restoranlardan ücretsiz olarak yemek yiyebiliyor. Öğrenciler, mobil uygulama üzerinden restoranlarda yer ayırtarak yemek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

UYGULAMADAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Beşiktaş’ta okuyan ya da ikamet eden üniversite öğrencileri, öğrenci belgesi ve COVID-19 aşı belgesi ile uygulama üzerinden kayıt oluşturarak Öğrenci’Ye hizmetinden yararlanabiliyor.