Aileler borçlar ve geçim sıkıntısı nedeniyle internette bebeklerini satmaya başladı.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, daha önce de “evlatlık bebek” siteleri üzerinden yapılan bebek satışı yine maddi sıkıntı çeken ailelerin tercihi oldu. Kırıkkale’de bir kişi 55 günlük kız bebeğini 100 bin TL karşılığında ilana koydu. Kimliği, doğum raporu olmayan ve evlilik dışı dünyaya gelen bebek için açıklama notuna, “Borçlarım var. Hamilelik ve doğum sırasında çok para harcadım. Sıkıntıları ve bebeği aileme anlatamadım. Tek şartım 100 bin TL. Bebeği istediğiniz yere getirim” yazıldı. Aile, bebeğin fotoğrafını da paylaştı.

Başka bir ilanda ise 40 günlük bir bebeğin ücret karşılığında güvenilir bir kişiye verilebileceği belirtildi.

Antalya’da 23 yaşındaki bir anne de doğumuna 30 gün kalan kız bebeğini 110 bin TL’ye internet üzerinden satışa koydu. İlanda bebeğin doktor kontrolleri ve ultrason fotoğraflarını da paylaşan kadın, “Acilen bebeğimi vermek istiyorum” ifadesini kullandı. Hamile kadın, doğum masraflarını da alıcının ödemesi gerektiğini belirtti.

Satılık bebek ilanları ise yeni değil. 2015 yılında da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, internetten bebek satışı üzerine bazı siteleri kapattırmıştı. Ailelerin o zamanki gerekçeleri de geçim sıkıntısıydı.