Haber: Cevahir Topaloğlu

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü Gümüşhane Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulun Divan Başkanlığına Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman’ın seçildiği genel kurulda sendikanın son dönemdeki faaliyetleri ve geleceğe yönelik hedefleri ele alınarak Yönetim Kurulu'nun faaliyet ve denetim raporu okundu. Ardından şube başkanlığı seçimi gerçekleştirildi.

ÜÇEL ADAY OLMADI

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane 2 No’lu Kurucu Şube Başkanı Orhan Üçel’in aday olmadığı genel kurulda Bahtiyar Çelik ve Doç. Dr. Fevzi Topal yarıştı.

100 delegeden 95’inin oy kullandığı genel kurulda Bahtiyar Çelik 48 oy alarak Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane 2 No’lu Şube Başkanı seçilirken, diğer aday Fevzi Topal ise 45 oy aldı. 2 oy geçersiz sayıldı.

Genel Kurula; Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman’ın yanı sıra Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Ergin Aslan, Memur-Sen Bayburt İl Başkanı Kenan Turan, Eğitim Bir Sen Erzurum 1 No’lu Şube Başkanı Hüsrev Yaşa, 2 No'lu Şube Başkanı Mustafa Karataş, Trabzon 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Kara, 2 No’lu Şube Başkanı Özer Pank, Erzincan Şube Başkanı Nebi Gül, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve sendika üyeleri katıldı.

Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

‘’Şube Başkanı Bahtiyar Çelik, Şube Sekreteri Prof. Dr. Necati Çelik, Teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcısı Orhan Üçel, Mali İşlerden sorumlu başkan yardımcısı Emin Özel, Hukuk ve Mevzuattan sorumlu başkan yardımcısı Halil Şeker, Eğitim ve Sosyal İşlerden sorumlu başkan yardımcısı Mustafa Şeren, Basın ve İletişimden sorumlu başkan yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kayhan.’’

Genel Kurul’dan sonra açıklamada bulunan Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane 2 No’lu Şube Başkanı Bahtiyar Çelik, ‘’Hak ve emek mücadelesi için çıktığımız bu yolda şube olmamızın ardından 1. Olağan Genel Kurulumuzu başarı ile tamamlamış olmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Genel Kurulumuza katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. İki liste olarak girdiğimiz seçimlere yüksek katılım gösteren ve kongremizi demokrasi şölenine çeviren tüm delegelerimize özellikle teşekkür ediyorum’’ dedi.

‘’NEZAKET VE OLGUNLUK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Kaybedeni olmayan bu seçimde kazananın Eğitim Bir Sen ailesi olduğunu söyleyen Şube Başkanı Bahtiyar Çelik,’’ Özellikle sendikamızın üniversitemizde temellerini atan ve büyüyerek bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan başta temsilciğimizin kurucu başkanı Süleyman Duman başkanım olmak üzere, sendikamıza daha önce başkanlık yapan Emin Özel, Osman Kara, Ömer Nasuhi Akıncı ile bayrağı devraldığımız kurucu şube başkanımız Orhan Üçel başkanlarıma ve yönetimlerine yürekten teşekkür ediyorum, emeklerine ve yüreklerine sağlık. Bu süreçte başkanlık için yarıştığımız Doç. Dr. Fevzi Topal hocamıza ve ekibinde yer alan değerli arkadaşlara seçim sürecinde gösterdikleri nezaket ve olgunluk için ayrıca teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

 

 

 

‘’HEDEFİMİZ PERSONELİN ÇALIŞMA KOŞULLARINI EMANET BİLİNCİYLE YERİNE GETİRECEĞİZ’’

Bu seçim Eğitim Bir Sen ailesinin üniversitede daha da kenetlenmesine vesile olacağını kaydeden Bahtiyar Çelik, ‘’ Önümüzdeki dönem tüm üyelerimizin desteğiyle sendikamızın ve şubemizin güçlenmesi için hep birlikte gayret edeceğiz. Gümüşhane Üniversitesindeki tüm personellerin en iyi çalışma koşullarına sahip olması için emanet bilinciyle aldığımız görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye gayret edeceğiz. Bu başarının bir ekip çalışmasıyla gerçekleştiğini bilerek, sürecin başından beri yanımızda olan tüm dava arkadaşlarıma, delegelerimize, üyelerimize ve dualarını bizlerden esirgemeyen tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Kurucu başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın idealleri doğrultusunda, genel merkezimizin çizgisinde, üyelerimizi temsil etme sorumluluğunun farkında olarak yeni dönemin üyelerimize, sendikamıza,  üniversitemize,  şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum, soylu mücadelemizde herkesi kucaklayan, ötekileştirmeyen bu kutlu davanın hiç bir zaman akamete uğramayacağını, 32 yıllık mücadelemizin; yüzlerce kazanımının yanı sıra değer ve duruş sendikacılığı ile medeniyetimizin inşası için önemli bir mihenk taşı olduğunu ifade ettiler. Emek, Ömür ve Gönül verenlere selam olsun’’ ifadelerini kullandı.