AKP'li Beyoğlu Belediyesi tarafından evleri yerle bir edilen Fetihtepe Mahallesi’nde evlerini terk etmeyenler belediye tarafından polis zoruyla evlerinden atılacaklar. Fetihtepe Mahallesi sakini Mustafa Çelik Beyoğlu Belediyesi'nin zulmünün devam ettiğini söyledi.
75 gündür direndiklerini belirten Çelik Beyoğlu Belediyesi milletin kanını emdi, 1300_1950 lira kira yardımıyla insanları baş başa bıraktı dedi.

Beyoğlu Belediyesi, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı muradına erdi istediklerini elde ettiler. Burayı 15 ayda yapacaklarını beyan ediyorlar nasıl yapacaklar sihirli değnek mi var ellerinde yaparlarsa onları takdir edeceğim yapamazlarsa onlar halktan özür dileyecek mi? diye soran Çelik bu zulmün hesabını sandıkta soracağız dedi.

Çelik, Beyoğlu Belediyesi'nin ev bulamayan insanlara  ayın 15'ine kadar süre verdiğini bu süre bitiminde polis zoruyla evlerinden atılacaklarını, eşyalarının yediemine götürüleceğini söyledi. 

Fetihtepe Mahallesi’nde evinden zorla tahliye edilen yurttaş gözyaşları içinde anlattı. 
"Zulümle kovdular bizi, hakkımızı vermediler. Kocaman bir bahçem vardı Bir site yapabilecekleri arsama bir daire vereceklermiş bu olur mu? Üç aydır gözyaşı döküyorum, eridik bittik. Zorbalıkla, zalimlikle çıkardılar. Ben her gün gözyaşı döküyorum Allah onlarada kan gözyaşı döktürsün."

Zorla boşaltılan evini yıkılmadan son kez görmek için gelen yurttaş, bahçeme oturdum ağlaya ağlaya bir hal oldum ne yapayım diyerek yaşadıklarını anlattı. Gözyaşları içinde "Allah yedi sülalelerinden çıkarsın çok uzak bir yerden ev bulabildim yok, param yok veremedim, bizi darma duman ettiler dağıttılar bizi, haram ettiler bize herşeyi, yazımızı, baharımızı haram ettiler"

Fetihtepe Mahallesi’nde yıkılan  binalar içinde yaşayan kedilerde sahipsiz kalmış.  Harabeye dönen mahalle de kediler aç kalmasın diye hasta annesini bırakıp gelen yurttaş  gözyaşları içinde anlattı
"kedilerine kıyamıyorum onlar burada kaldı dün yemek yemedim, bu sabah yemek yemedim kedilerim aç diye. Nereye götüreceğim onları bilmiyorum hayvanlara baktığım için tepki alıyorum hayvanlar insan, insanlar hayvan olmuş anlamıyorum" dedi.


Fetihtepe Kentsel dönüşüm Ofisi binasında asılan pankartta Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İmar planına göre Fetihtepe'nin içinde bulunduğu  Piyalepaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Kaptanpaşa, Kulaksız'ı kapsayan plan Belediye tarafından meclisten geçirildi. 1/5000 ölçekli nazım planına göre riskli alan ilan edilen bu adalarda ilerleyen zamanlarda belediye tarafından yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

photo1661881436 (6)photo1661881436 (2)photo1661881436 (3)photo1661881436 (4)photo1661881436 (7)photo1661881436 (5)photo1661881436