İstanbul’un Pendik ilçesinde, kaçırdıkları 2 kişiye işkence yaparak zorla kredi çektiren, üzerlerinde bulunan ev ve araç gibi mal varlıklarının piyasa değerinin çok altında alan çete polis tarafından çökertildi. Operasyonda 14 şüpheli yakalandı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Pendik'te 2 kişinin bir çete tarafından zorla tahsilat yapmak amacıyla alıkonulduğu bilgisine ulaştı. Polis ekipleri, rehin alınan kişilerin üzerinde bulunan ev ve araç gibi mal varlıklarını piyasa değerinin çok altında alan çeteyi takibe alındı. Şüphelilerin alıkoydukları kişilere, zorla kredi çektirdiklerini ve paraları, internet bankacılığı üzerinden kendi hesaplarına aktardıklarını tespit etti. 14 kişilik çeteye yönelik yapılan teknik ve fiziki takibin devamında dün operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonda “nitelikli yağma” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarını işleyen 14 şüphelinin tamamı yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, çete üyelerinin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek ve bu silahlara ait 70 mermi ile 55 bin lira para ve zorla alıkonulan kişilere ait cep telefonları ele geçirildi.