Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, partinin grup toplantısı öncesinde bir dizi açıklamada bulundu. Emre, İçişleri Bakanlığı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni vermesini değerlendirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeynel Emre, her şeyin şeffaf bir şekilde ilerlediğini belirterek sürece dair şu ifadeleri kullandı: "Recep Tayyip Erdoğan aleni söyleyerek başlattı bu süreci. Önce 'CHP'li belediyeleri silkeleyin' dedi sonra da 'bakalım bu Cumhurbaşkanlığı yolunda daha ne kadar belediye başkanı telef olacak' gibi çok çirkin bir söz söyledi. Sonunda ismi Cumhurbaşkanlığında geçen kim varsa hedef oluyor."

SİYASİ OPERASYONLAR VE ADALET VURGUSU

CHP'li belediyelerin ve partinin kurumsal yapısının bir yıldan bu yana çeşitli siyasi operasyonlarla karşı karşıya kaldığını kaydeden Emre, bu durumun bazen gözaltı ve tutuklama, bazen ise soruşturma izinleri şeklinde tezahür ettiğini belirtti. Hukukun temelinde eşitlik ilkesinin yattığını vurgulayan Emre, "Siz Ankara'nın önceki belediye başkanının neden istifa ettirildiğini açıklamadan Ankara'da Mansur Yavaş'a operasyon yapmanız, soruşturma izni vermeniz vatandaşın adalet duygusunda derin yaralar açarsınız. Mansur Yavaş'a buradan bir şey olmaz" dedi.

Açıklamasının devamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi devralındıktan sonra tespit edilen bulgulara değinen Emre, şu bilgileri paylaştı: "Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni aldıktan sonra tam yüz dosyada usulsüzlük tespit ettik ve bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Tek bir tanesiyle ilgili soruşturma başlatmadılar. O nedenle kimse bu saatten sonra adaletti, hukuktu demesin. Biz içinde bulunduğumuz bu durumdan ülkeyi çıkartacağız. Belki bedeller ödeyeceğiz ama çıkartacağız."