Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesinin eski rektörü Ünsal Ban hakkında, evli olduğu AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ait görüntüleri Sedat Peker’e gönderdiği iddiasıyla başlattığı soruşturmayı tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, Ban hakkında, "özel hayatın gizliliğini ihlal", "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme", "suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası istendi. Sedat Peker hakkında ise "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun adının geçtiği iddialarda bulunmuştu

Peker, "Deli Çavuş" isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Taşkesenlioğlu'nun yer aldığı ve Ünsal Ban'ın çektiğini belirttiği bir videoyu da paylaşmıştı.

Peker, "Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti'nin Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı" ifadelerini kullanmıştı.

Videoda Zehra Taşkesenlioğlu'nun elinde bıçakla "İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz" diye bağırdığı görülüyordu.

Videonun paylaşılmasının ardından Ban, Peker'in iddialarını kabul etmiş ancak videoyu kendisinin göndermediğini söylemişti.

Sedat Peker’in iddialarının ardından AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban’a boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira (2,5 milyon dolar) tazminat istediği haberi basına yansımıştı.

AKP’li Taşkesenlioğlu’nun abisi ve eski SPK ve Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun iki evde 180 milyon dolar nakit saklandığı da iddia edilmişti. Çiftin yaklaşık 5 milyon avroya Malta bandıralı bir tekne kiraladıkları da ortaya çıkmıştı.

Ünsal Ban daha sonra, Muğla'nın Milas ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.