Aksaray’da evli olduğu kadının 14 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan ve soruşturma aşamasında yurt dışına kaçan erkeğin tutuklanma talebi reddedildi. Ayrıca mahkeme başkanı ailenin avukatını da savcılığa şikayet etti. Konuya ilişkin konuşan Şenel, "Hemen her gün bir kadın cinayetinin yaşandığı bu ülkede keşke hakimler hakkını arayanları değil de, küçük bir çocuğu istismar etmekle suçlanan sanıkla ilgili işlemler yapsalar, yetkilerini kullansalar" dedi.

Aksaray’da evli olduğu kadının 14 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan  ve soruşturma aşamasında yurt dışına kaçtığı ortaya çıkan C.E.S. isimli erkeğin tutuklanma talebi yeniden reddedildi. Cinsel istismar faili erkeğin yurt dışına çıkmasının ardından ailenin avukatı Çağrı Ayhan Şenel, C.E.S.'nin yeniden tutuklanması için başvuruda bulundu. Ancak mahkeme talebi gerekçe göstermeden reddetti. Öte yandan mahkeme başkanı avukat Şenel'i de savcılığa şikayet etti.

"MAHKEME KANUNA AYKIRI DAVRANDI"

Konuya ilişkin konuşan Şenel, "Mahkeme kanuna aykırı şekilde, tutuklama koşullarının oluşmasına karşın talebimizi yine gerekçesiz bir şekilde reddetti. Bunun üzerine 14 yaşında bir kızın can güvenliğinin tehlikede olduğunu ve bunun sorumlusunun da bu karara imza atanların olduğunu dile getirdim. Dosyadaki gelişmeleri takip etmeyen mahkeme başkanı, öğrendiğim kadarıyla beni savcılığa ve baroya şikayet etmiş ve suç işlediğimi iddia etmiş" ifadelerine yer verdi.

"HAKİMLER HAKKINI ARAYANLARI DEĞİL DE, İSTİSMAR İLE SUÇLANAN SANIKLARLA İLGİLİ İŞLEMLER YAPSIN"

Şenel konuşmasında şunları kaydetti: "Hemen her gün bir kadın cinayetinin yaşandığı bu ülkede keşke hakimler hakkını arayanları değil de, küçük bir çocuğu istismar etmekle suçlanan sanıkla ilgili işlemler yapsalar, yetkilerini kullansalar. Keşke sanık eli kolunu sallayarak yurt dışına kaçarken kanunu hatırlasalardı. Sosyal medya paylaşımımda suç unsuru olmadığı gibi, testi kırılmadan gerekli tedbirlerin alınması için yapılmış bir paylaşımdı. Ayrıca verdikleri kararlardan ötürü gerek mahkeme başkanını gerekse diğer üyeleri Hakimler Savcılar Kurulu’na şikayet ettim. Bunun da takipçisi olacağım" dedi. Şenel'in şikayete söz konusu paylaşımı ise şu şekilde: https://twitter.com/casenel/status/1323595534402310145?s=20

ANNE VE ÇOCUK CAN GÜVENLİKLERİ NEDENİYLE ŞEHRİ TERK ETMİŞTİ

Anne ve cinsel istismara maruz kalan kız çocuğu can güvenlikleri olmaması nedeniyle Aksaray’dan kaçmak zorunda kalmışlardı. Tüm bunlara rağmen savcılık ise somut bir adım atmamış ve avukatların tüm taleplerini reddetmişti. Ardından cinsel istismar faili erkeğin Ocak ayında Yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Annesine ve kendisine şiddet uygulayan, alkol kullandığı günlerde üvey kızından cinsel istismara yönelik eylemlerde bulunarak hem annesini hem de kendisini “”Ölümünüz benim elimden olacak, cezaevine girersem sizi öldürürüm” diyerek tehdit eden üvey baba C.E.S ile ilgili savcılık; annenin ve çocuğun şikayeti üzerine soruşturma başlatmıştı. Aksaray’dan kaçmak zorunda kalarak şikayetleri neticesinde açılan soruşturma dosyası önce yetkisizlik kararıyla ile Aksaray’a gönderildi. Daha sonra Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli C.E.S’nin ifadesini alıp ardından da serbest bıraktı. Hakkında; çocuğun cinsel istismarı, kasten yaralama, tehdit ve kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçlamaları olan biri hakkında savcılık adli kontrol tedbirinin uygulanmasına dahi karar vermedi. Bu süreçte anne ve kız çocuğu can güvenlikleri olmaması gerekçesiyle kaçtılar. Ardından anne ve çocuk devlet koruması altına alındı.