Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstiklal Caddesi'ndeki saldırını ardından yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, geçen hafta İstanbul'un İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıdan sonra Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'zanlının Yunanistan'a kaçmak üzere olduğu' şeklindeki açıklamasını yorumladı.

Skai televizyonuna konuşan Theodorikakos, "Yunanistan sınırlarını çok iyi koruyor ve hiç kimse yasadışı yollardan ülkeye giremez. Bu nedenle Yunanistan, topraklarına hiçbir şekilde teröristleri kabul etmemektedir" ifadelerini kullandı.

Bakan, ülkesinin ilkesel olarak nerede olursa olsun veya kim tarafından gerçekleştirilmesine bakılmaksızın her türlü terör eylemine karşı olduğunu vurguladı.

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin dün açıklama yapan Soylu, "Başarılı bir şekilde yapılan operasyonla elbette ki teröristler yakalandı. Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçıracaklardı" demişti.