Yozgat Valisi Ziya Polat, bir binanın bodrum katındaki elektrik trafosunun patlaması sonucunda meydana gelen yangın mahallinden sonra hastanedeki tedavi görenleri ziyaret etti.

Edinilen bilgilere göre, Yozgat’ın Sorgun ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan Şehri Kamer sitesindeki binanın zemin katında bulunan elektrik trafosu, henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. 8 katlı apartmanın bodrum katında çıkan yangın ve patlama apartman sakinlerinin panik olmasına neden oldu. İhbar üzerine olay mahalline çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi ulaştırıldı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, büyümeden kontrol altına alıp söndürdü, soğutma çalışması yaptı. Patlamada yaralının bulunmadığı ancak apartmandaki dairelerde yaşayan 26 kişi dumandan etkilenerek, Sorgun Devlet Hastanesi ve Yozgat Şehir Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

VALİ POLAT İNCELEMEDE BULUNDU

Yozgat Valisi Ziya Polat, Sorgun ilçesinde meydana gelen yangında zarar gören apartmanın zemin katında incelemelerde bulunup, ilgililerden bilgi aldı. Vali Polat, daha sonra da hastanede tedavi altına alınan, dumandan etkilenen vatandaşları ziyaret edip, hastane yöneticilerinden bilgi aldı. Polat, hastanede bulunan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğunu tedbir amaçlı olarak hastanede tutulduklarını bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.