youtube-2

Her gün iki milyardan fazla insan YouTube'u kullanıyor ve bu da onu dünyadaki en popüler ikinci arama motoru yapıyor. Yalnızca para kazanmak amacıyla bir YouTube kanalı başlatmamış olabilirsiniz ancak içeriklerinizin size gelir getirmesinin birçok yolu vardır.

İnsanların görmek isteyeceği yüksek kaliteli içeriğiniz varsa, hedef kitlenin büyüklüğünden dolayı bu platformda bir içerik oluşturucu olarak başarılı olabilirsiniz. Bu kılavuz, 2023'te YouTube’da para kazanma sürecinde size yol gösterecek. Hemen başlayalım!

YouTube’da Para Kazanmak Mümkün Mü?

Basitçe söylemek gerekirse, YouTube'da para kazanma, YouTube videolarınızdan gelir elde etmek anlamına gelir. YouTube para kazanma modeli nispeten basittir. YouTube'da reklam vermek isteyen işletmeler, bu reklamları Google AdSense Ağı üzerinden oluşturur.

Bu reklamlar video boyunca herhangi bir noktada gösterilebilir. Bu videoların sahiplerine, bir izleyici reklamın tamamını her gördüğünde ödeme yapılır.

YouTube’da Para Kazanma Politikaları

Topluluk yönergeleri, hizmet şartları, telif hakkı ve Google AdSense dahil olmak üzere YouTube'un kullanımını yöneten çeşitli düzenlemeler vardır.

Kanalınızdan para kazanmak istiyorsanız YouTube'da para kazanma şartlarına uymanız gerekir. Bu kurallar, şu anda YouTube İş Ortağı Programı'na kayıtlı olan veya kaydolmayı düşünen tüm kullanıcılar için geçerlidir.

YouTube'da Nasıl Para Kazanılır?

YouTube’da para kazanmanın yollarını arıyorsanız, işte bunu yapabileceğiniz 12 yol:

• YouTube İş Ortağı Programı

• Bağlı pazarlama

• YouTube Etkileyen Kişi Olmak

• Kanal üyelikleri

• İçerik lisanslama

• YouTube Shorts Fonu

• YouTube Premium geliri

• Çevrimiçi kurs satışı

• Ürün satışı

• Süper sohbet ve süper çıkartmalar

• Kitle fonlaması

• YouTube videolarını kullanarak blogunuza trafik çekme

1.     YouTube İş Ortağı Programı

YouTube’da para kazanmaya başlamak için önce YouTube İş Ortağı Programı'na üye olmanız gerekir. Google AdSense'i kullanarak YouTube videolarından AdSense para kazanma, YouTube videolarınızdan gelir elde etmenin en yaygın ve doğrudan yöntemlerinden biridir.

YouTube kanalınızı Google AdSense hesabınıza bağladıktan sonra, AdSense üzerinden para kazanmayı düşünerek videolarınızı gönderebileceksiniz. Videonuz YouTube tarafından belirlenen para kazanma gereksinimlerini karşılıyorsa para kazanma için yetkilendirilecektir. YouTube İş Ortağı Programı'na katılmak için aşağıdaki gereksinimleri karşılamanız gerekir:

• En az 1.000 aboneye sahip olmalısınız

• Son 12 ayda en az 4.000 saat izlenme süreniz olmalıdır

• Programa erişimi olan bir ülkede yaşamalısınız

• AdSense hesabınızı oluşturup YouTube kanalınıza bağlamalısınız

• An itibariyle kanalınızda aktif topluluk kuralları ihtarı olmamalıdır

• Tüm YouTube para kazanma düzenlemelerine uymalısınız

YouTube, hesabınızda para kazanmaya izin vermeden önce başvurunuzu doğrular ve düzenlemelerine uyduğunuzdan emin olur. YouTube'dan İş Ortağı Programı başvurunuz hakkında yanıt almanız bir ayı bulabilir.

YouTube İş Ortağı Programı'na kabul edildikten sonra yapmanız gereken tek şey, YouTube hesabınızda reklam yayınlamaya başlamak ve reklamlardan para kazanmaya başlamaktır.

YouTube 4000 Saat İzlenme Ne Demek?

YouTube’da İş Ortağı Programı’na dahil olmanın şartlarından bir tanesi de yolda 12 ayda 4.000 saat izlenme süresine sahip olmaktır. Bu izlenme süresi, Shorts videoları için geçerli olmayıp yüklediğiniz normal videoları kapsamaktadır. İzlenme süresinizi artırmanın en kolay yollarından biri de SosyalDigital hizmetleridir. Çeşitli izlenme süresi paketleri, günlük izlenme saatlerinizi artırarak bir yıl içerisinde YouTube 4000 saat izlenme satın al çok kolay!

YouTube 1000 Abone Neden Önemli?

1000 aboneye sahip olmak da aynı şekilde YouTube’da para kazanma şartları arasında bulunmaktadır. Her ne kadar kaliteli ve ilgi gören içerikler üretseniz de bazen takipçi sayınız oldukça sınırlı bir seviyede kalabilmektedir. Bu sebeple SosyalDigital üzerinden YouTube abone satın al ve daha fazlasını kısa sürede elde etmek üzere birçok hizmeti uygun fiyata inceleyebilir ve kısa sürede elde edebilirsiniz.

YouTube İş Ortağı Programı başvurunuz başarısız olursa ne olur? Seçenekleriniz nelerdir?

YouTube İş Ortağı Programı başvurunuz reddedilirse size geniş bir açıklama yapılır. Reddedilmeye hangi malzemenin neden olduğunu tam olarak bilmenin bir yolu yoktur, bu nedenle kanalınızı tahmine dayalı olarak düzenlemeniz gerekebilir. Ancak iyi haber şu ki, 30 gün içinde yeniden başvurabilirsiniz.

Videolarınızdan herhangi birinin topluluk kurallarını ihlal ettiğini düşünüyorsanız gerekli değişiklikleri yapmalısınız. Telif hakkıyla korunan materyali videonuzdan kaldırmanız ve son çare olarak yeniden yüklemeniz gerekebilir.

2.     Bağlı Pazarlama

YouTuber'lar için bir başka kazançlı gelir kaynağı da bağlı kuruluş pazarlamasıdır. Bağlı kuruluş pazarlaması yoluyla bir ürünü tanıttığınızda, size bir komisyon ödenir. Bir ortaklık programına kaydolmak, bunu başarmanın ilk adımıdır.

Bulunduğunuz yere bağlı olarak çeşitli seçenekler mevcuttur. Her bağlı kuruluşa, müşterileri tanıtılan ürün veya hizmetlere yönlendiren benzersiz bir bağlantı sağlanır. Söz konusu ürün için video pazarlama oluşturarak satış ortaklığı bağlantınızı tanıtabilir ve ardından satış ortaklığı bağlantınızı video açıklamasına ekleyebilirsiniz.

Aşağıdakilerden herhangi biri uygun bir video olarak çalışabilir:

• ürün incelemesi

• kutudan çıkarma videosu

• nasıl yapılır videosu

Kitlenize, bağlantınız aracılığıyla satın almaları halinde size bir komisyon ödeneceğini söyleyen bir bağlı kuruluş sorumluluk reddi beyanı koymayı unutmayın. Bunu videoda belirtebilir veya video açıklamanıza da ekleyebilirsiniz.

Eşsiz bağlantınız aracılığıyla tamamlanan her satış için komisyon kazanacaksınız. Nişinizdeki ürünler için ortaklık programları bulun veya ortaklık ağlarına kaydolun. Aşağıdakiler, bağlı kuruluş pazarlaması için iyi bilinen birkaç ağdır:

• Tıklama Bankası

• Amazon Ortakları

• Walmart

3.     YouTube Etkileyen Kişisi Olun

Influencer pazarlaması ve sponsorlukları giderek daha popüler hale geliyor ve markalar pazarlama bütçelerini hedef demografisinin güvenini zaten kazanmış olan influencer'lara harcıyor.

Uygun ortaklıklar kurabilirseniz bu, bir yaratıcı olarak sizin için pek çok olasılığın önünü açar. YouTube'daki etkileyiciler, tıpkı bağlı kuruluş pazarlamasında olduğu gibi, işletmelerin ürün ve hizmetlerinin reklamını yaparak önemli miktarda para kazanabilir.

Büyük ve ilgili bir takipçi kitleniz varsa ve içeriğiniz onların hedef pazarlarıyla alakalıysa, şirketler sizinle çalışmak isteyecektir. Özellikle geniş bir takipçi kitleniz yoksa, markaların sizinle iş ortaklığı yapması zor olabilir.

Sponsorlu içerik üretiyorsanız, reklam videolarını "ücretli tanıtım" olarak etiketlemeyi her zaman unutmayın. Hesabınıza ceza gelmesini önlemek için Google'ın reklam politikalarına da uyulmalıdır.

4.     Kanal Üyelikleri

Kanal üyelikleri, yalnızca üyelere özel avantajlar karşılığında aylık ödemeler yaparak görüntüleyenlerin kanalınızı desteklemesine olanak tanır. Siz ilerledikçe her seviyeye eklenen belirli bonuslarla beş adede kadar YouTube üyeliği seviyesi oluşturulabilir.

Bir hesap oluşturmak için en az 1.000 aboneye sahip olmanız ve uygun olabilmek için 18 yaşından büyük olmanız gerekir. Bu özelliği kullanmak istiyorsanız, aynı zamanda bir YouTube İş Ortağı Programı üyesi olmanız gerekir.

Bonus içerik veya benzersiz ayrıcalıklar almak için, abonelerinizden kanalınızın üyesi olmalarını isteyebileceksiniz, bu durumda abonelerin karşılığında belirli bir aralıkta değişen küçük bir aylık ücret ödemesi gerekecektir.

Herhangi bir nedenle topluluk standartlarını ihlal ederseniz veya hesabınızı iptal ettirirseniz, üyeleriniz üyeliklerinin son ayı için geri ödeme alacaklardır.

5.     İçerik Lisanslama

Büyük bir hit viral video yapmayı başarırsanız, içeriğiniz para karşılığında lisanslanabilir. Büyük olasılıkla, YouTube videonuzu kullanmak için, söz konusu videoyu kullanmak isteyen farklı medya sitelerinden istekleriniz olacak!

Bu video lisanslı olduğundan, onu kanallarında veya yayınlarında kullanmak için ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Bunu en popüler videolarınızdan bazıları için yapabilirsiniz.

Başkalarının viral videonuzu kullanmak istediklerinde sizinle iletişime geçmelerini kolaylaştırmak için, YouTube kanalınızdaki "hakkında sayfanıza" bir e-posta adresi eklemelisiniz. Doğru kişilerin içeriğinizi hızla bulup satın alabilmesi için videolarınızı bir pazarda listeleme seçeneği de vardır.

youtube1

6.     YouTube Shorts Fonu

YouTube Shorts Videoları, Instagram Hikayelerinin Instagram'a yüklenmesine benzer şekilde, çoğunlukla bir akıllı telefonla oluşturulan ve YouTube uygulaması kullanılarak doğrudan YouTube'da yayınlanan kısa, dikey videolardır. Bir YouTube kısa filmi için maksimum video uzunluğu 60 saniyedir.

Peki bir içerik oluşturucu olarak bundan nasıl para kazanıyorsunuz? YouTube Shorts için 100 milyon dolarlık bir fon, 2021 ile 2022 arasında dağıtıldı. YouTube Shorts'tan para kazanma, bu ilk aşamayla Mayıs 2021'de başladı.

Yalnızca fonun kriterlerine uyan YouTube Shorts içerik oluşturucularına ödeme yapılacaktır. YouTube Shorts Fonu ödüllerine hak kazanabilmek için aşağıdaki gereksinimlerin karşılanması gerekir:

• Son 180 gün içinde uygun bir kısa video yüklemelisiniz.

• Kanalınız YouTube topluluk yönergelerine, telif hakkı kısıtlamalarına ve para kazanma yönergelerine uygun olmaldırı.

• YouTube Shorts platformu için içerik özgün ve ayırt edici olmalıdır.

• Başka video platformlarından videoların yeniden yayınlanmasına veya başka sitelerden film kliplerinin yüklenmesine izin verilmez.

• Videoyu oluşturan en az 13 yaşında olmalıdır.

youtube10

7.     YouTube Premium Geliri

YouTube Premium, içerik oluşturucuların ek bir gelir kaynağı oluşturmak için YouTube reklamlarını reklamsız görüntülemeyle değiştirmesine olanak tanır. YouTube Premium aboneleri, içeriği kimin oluşturduğundan bağımsız olarak herhangi bir reklam görmez. Bunun yerine, YouTube Premium tarafından alınan üyelik parasının bir yüzdesi, videoyu oluşturan içerik oluşturuculara dağıtılır.

Bir kullanıcının aylık parası, YouTube Premium üyeliği varsa, ay boyunca videolarını en çok gördüğü içerik oluşturucular arasında dağıtılır. Halihazırda para kazanan bir içerik oluşturucuysanız tek yapmanız gereken, içeriğinizin YouTube Premium aboneleri tarafından izlenmesidir.

8.     Çevrimiçi Kurs Satışı

Çevrimiçi kurslar oluşturmak ve satmak, YouTube'da para kazanmak için harika yöntemlerdir. Çevrimiçi bir kurs sunmak, becerilerinizi hedef kitleniz için daha pazarlanabilir hale getirmenin harika bir yoludur. Kursunuz abonelerinize değerli bir şey sunduğu sürece, paralarını yatırmaktan ve kaydolmaktan çok mutlu olacaklardır.

Çevrimiçi bir kurs, bir e-kitap veya video şeklinde olabilir. Hangi formatı kullanırsanız kullanın, hedef kitlenizi etkileyen ve değer sunan yüksek kaliteli içerik sağladığınızdan emin olun. İnsanların gereğinden az yayın yapıp yapmadığınızı bilmesi kolaydır, bu da insanların hizmetlerinizden şüphe duymasına veya kanalınızla etkileşimi kesmesine neden olabilir. Sonuç olarak, çok fazla potansiyel gelir kaybedebilirsiniz.

9.     Ürün Satışı

Kitlenizden para kazanmak istiyorsanız, onlara ürün satmayı düşünmelisiniz. Gömlek, şapka ve defter satın almak, abonelerin kanalınıza desteklerini göstermeleri için harika bir yoldur. Bu yaklaşım, daha geniş kitlelere sahip kanallar için en etkili yöntemdir.

Tasarımlarınızı satmak istiyorsanız, onları Printful veya Printify'ın çevrimiçi platformuna yükleyebilirsiniz; burada tüketiciler bunları satın alabilir ve doğrudan platformdan posta yoluyla alabilir.

Markalı ürünler satmak, kanalınızın abone sayısını artırmanın yanı sıra, YouTube kanalınızdan para kazanmak ve işletmenizin çevrimiçi ve çevrimdışı görünürlüğünü kazanmak için harika bir yöntemdir.

Ürün satarak para kazanmak, AdSense kullanmaktan daha kolaydır. İzlenen saat sayısına veya tahakkuk eden görüntüleme sayısına bağlı olmak yerine, ürünlerinizi satın almaya devam etmek için sürekli olarak genişleyen bir hayran kitlesine sırtınızı dayarsınız. Mağazacılık özelliğini kullanmak için 18 yaşında olmanız ve 1.000 abonenizin olması veya Resmi Sanatçı Kanalı’nızın olması gerekir.

10.  Süper Sohbet ve Süper Çıkartmalar

YouTube'da para kazanmanın bir başka mükemmel tekniği de Süper Sohbet ve Süper Çıkartmalar’dır. Bu özelliğe, canlı akış sırasında bir YouTube İş Ortağı olarak erişebilirsiniz. Süper Chat veya Süper Çıkartmalar, abonelerinizin mesajlarının diğerlerinden farklı olması için canlı sohbette küçük bir ücret karşılığında etkinleştirilebilir.

Takipçileriniz ayrıca canlı oturumlarınız sırasında kişiselleştirilmiş rozetler ve ifadeler alacaklardır. Ayrıca, sizinle canlı sohbetler gibi üyelere özel avantajlara erişim elde ederler. Uygun olmak için en az 18 yaşında olmanız ve Süper Sohbet'in kullanılabildiği bir ülkede ikamet etmeniz gerekir.

11.  Kitle Fonlaması

Halihazırda kanal üyeliklerini kullanıyor olsanız da izleyicilerinizden para kazanmanın başka yolları da vardır. YouTube'u kullanarak kitle fonlaması, içerik oluşturucu olarak para kazanmanıza yardımcı olabilir.

Gerçekte, yüksek kaliteli videolar sağlarsanız, insanlar kanalınıza para vermekten fazlasıyla mutlu olacaktır. Ayrıca başarınız, uzmanlığınız ve fon verenlerinize sağlayabileceğiniz faydalar tarafından belirlenir. Projeniz için para toplamak amacıyla Kickstarter veya GoFundMe gibi kitlesel fonlama web sitelerine göz atın.

12.  YouTube Videolarını Kullanarak Blogunuza Trafik Çekme

YouTube, içerik oluşturucuların markalarının reklamını yapması, yeni müşteriler kazanması ve web sitesi veya blog trafiğini iyileştirmesi için mükemmel bir araçtır. Reklam destekli veya para kazanılan bir web sitesi veya blog, kullanıcıları daha fazlasını keşfetmeye ve ele aldığınız konu hakkında daha fazla bilgi edinmeye teşvik edebilir. Çoğu web sitesi veya blog, trafikleri arttıkça gelirlerinde de bir artış görür.

İlk adım, YouTube kanalınızda zaten sahip olduğunuz adı ve logoyu kullanarak bir blog oluşturmaktır. Blogunuz ve YouTube kanalınız aynı görünmeli ve hissettirmelidir, bu nedenle tasarım açısından pek çok ortak noktaları olduğundan emin olun.

Ayarlandıktan sonra, blogunuzun veya web sitenizin bağlantısını video bağlantı açıklamasına ekleyebilirsiniz.

YouTube Videolarınızın İzlenmelerini Nasıl Artırırsınız?

YouTube kanalınızdan tutarlı bir gelir elde etmek için videolarınızın önemli sayıda görüntülenmesi gerekir. İşte YouTube görüntülemelerinizi nasıl artıracağınıza dair birkaç ipucu:

1.     Kaliteli İçerik Oluşturun

Video oluşturmak için kaç tane strateji ve reklam kampanyası kullandığınız önemli değil. YouTube'da başarıya ulaşmak için, insanların baştan sona izlemek isteyeceği videolar oluşturmalısınız.

Sonunda, her şey içeriğinizin kalitesine kadar ilerler. Kitlenize değer sağlamak konusunda isteksizseniz, içerik pazarlamanızı etkili hale getiremezsiniz. İlk olarak, sorunlarını çözebilecek videolar oluşturmadan önce potansiyel müşterilerinizin hangi bilgileri bilmek istediğini belirleyin.

2.     Araştırma Yaparak Videonuzun Arama Sıralamasını İyileştirin

YouTube, bir sosyal medya platformu olmasının yanı sıra, Google gibi bir arama motoru olarak da hizmet vermektedir. YouTube SEO veya videolarınızı arama için optimize etmek, videolarınızın izlenme sayısını artırmanın kanıtlanmış bir yoludur.

YouTube SEO, videolarınızı sıralamak için güçlü bir yoldur. YouTube'a video yüklerken veya düzenlerken içeriğinizle ilgili anahtar kelimeleri araştırmak ve kullanmak önemlidir.

İşletmeler, blog yazarları ve video pazarlamacıları, videolarının YouTube arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için bu yöntemi kullanır. Bu strateji, YouTube'un kullandığı algoritmaları anlamayı ve ardından videonuzu bu özel gereksinimlere göre optimize etmeyi içerir.

YouTube SEO, video açıklaması, başlık ve etiketler bölümüne anahtar kelimeler ve etiketler eklenerek yapılabilir. Ayrıca videonun başlığına, açıklamasına, etiketlerine ve küçük resmine anahtar kelimeler eklemelisiniz.

YouTube'un algoritması, arama sonuçlarında hangi videoların görüneceğini belirlerken çeşitli faktörleri göz önünde bulundurur. SEO araştırmanız için vidIQ veya TubeBuddy gibi araçları kullanabilirsiniz.

3.     Bitiş Ekranlarını ve Kartları Kullanın

Bir videoyu izleyerek geçirilen süre, görüntüleyenlerin konuyla ne kadar ilgilendiklerinin iyi bir göstergesidir. YouTube videonuzu izleyen kişi sayısı ne kadar fazlaysa, söyleyeceklerinize olan ilgileri o kadar fazladır. Hedef kitleyle sağlam bir ilişkiye sahip olmanın bir başka avantajı da gelecekte sizden ek içerik görmeye daha yatkın olmalarıdır.

YouTube kartları, videonuzun sağ üst köşesinde görünen ve izleyicilerinizi bir içeriğe yönlendiren banner benzeri uyarılardır. Karta benzer bir bitiş ekranı, en ilgili izleyicilerinizi ilgili içeriğe yönlendirmeyi amaçlar. Videonuz sona ermeye hazır olduğunda bir bitiş ekranı görünür.

4.     Küçük Resimlerinizi Özelleştirin

YouTube kanalınızın tanınmasını sağlamanın en etkili tekniklerinden biri, kendi YouTube küçük resimlerinizi oluşturmaktır. İyi bir başlık ve küçük resim, görüntüleyenlerin ilgisini çekmek için birlikte çalışabilir. Videolarınız için küçük resimler oluşturmak onları daha çekici kıldığından ve çok daha profesyonel bir görünüm yansıtmaya yardımcı olduğundan çok önemlidir.

Etkileyici bir küçük resim oluşturmak için araştırma gerekmez. Şablonda aynı yazı tipini ve stili kullanmak, şablonu daha birleşik ve kanalın marka bilinciyle tutarlı hale getirecektir. Bunu başarmak için Canva gibi temel grafik tasarım araçlarını kullanabilirsiniz.

5.     Video İçeriğinizi Deşifre Edin

YouTube videoları söz konusu olduğunda, arama motorlarında daha üst sıralarda yer almanıza altyazıların mı yoksa transkriptlerin mi dahil edileceği konusunda pek çok tartışma olmuştur. Kapalı altyazılar ise çeşitli ülkelerden izleyicilere ve görme engellilere hitap ettiği için YouTube görüntülemelerini artırabilir. YouTube'un organik sonuçlarından mümkün olan en fazla sayıda görüntülemeyi almak için Google'da arama sonuçlarında üst sıralarda görünmelisiniz.

6.     Her Video İçin Bir Blog Gönderisi Oluşturun

Blog yazmak, trafik yoluyla YouTube'dan para kazanmanın bir yoludur. Blogunuzdan YouTube kanalınıza trafik çekebilirsiniz. Videolarınızı bloglara dönüştürmek biraz daha fazla çalışma gerektirir ancak zamanla sonuç verir.

Video yayınlamak, okumaktan çok izlemeyi seven potansiyel müşterilerin kullanıcı deneyiminin kalitesini artırmanın denenmiş ve doğrulanmış bir yöntemidir. YouTube videonuzu blog yazınıza gömebilir ve izlenme sayınızın artmasını izleyebilirsiniz.

7.     Oynatma Listeleri Oluşturun

Oluşturduğunuz oynatma listeleri, insanların içeriğinizi oluşturulduğu sırada görmesine olanak sağlamalıdır. Videolarınızın geri kalanı, ilk video bittiğinde oynatılmaya başlayacak ve seri ilerledikçe her birinin izlenme sayısı artacaktır.

Bir oynatma listesini kanalınızda yayınlayarak, gömerek veya abonelerinizden arkadaşlarıyla paylaşmalarını isteyerek görüntüleyen kişi sayısını artırabilirsiniz. Her biri diğerlerinden benzersiz olmalı ve oynanma sırası, setin genel akışına ve alaka düzeyine katkıda bulunmalıdır.

8.     Niş Alanınızdaki Diğer İçerik Oluşturucularla Çalışın

YouTube'un en popüler içerik oluşturucularından bazıları, daha geniş bir kitleye ulaşmak için diğer kullanıcılarla iş birliği yapmanın faydasını gördü. İş birliği yaptığınız her video ile yeni aboneler kazanacaksınız. Ayrıca, tanınmış ve ünlü bir içerik oluşturucuyla iş birliği yaparsanız, izleyicilerinin size abone olma olasılığı daha yüksektir.

Başarılı bir YouTube ortak çalışması için doğru iş ortağını bulmak çok önemlidir. Videonuzun daha profesyonel görünmesi için sektörünüze ilgi duyan içerik oluşturucularla iş birliği yapmalısınız.

9.     Bir Topluluk Oluşturun

YouTube, bir video paylaşım platformu olmanın yanı sıra içerik oluşturucular ve aboneler arasında etkileşime de olanak tanır. Bu nedenle, YouTube'da daha fazla görüntüleme elde etmek istiyorsanız, onu diğer sosyal medya platformları gibi ele almanız gerekir. Ek olarak, daha fazla videonuz için geri gelmelerini sağlamak üzere kitlenizle aktif bir şekilde etkileşime geçmeniz gerekir.

Birisi bir soru sorarsa, diğer görüntüleyenleri yorum bırakmaya teşvik etmek için yararlı bir yanıt vermek için zaman ayırın. Tamamen dahil olursanız sadık abonelerden oluşan bir niş içinde markanızı yaratmanız daha kolay olacaktır.

Umarım tüm sorularınızı cevaplayabilmişizdir. Sorularınız ve yorumlarınızı aşağıya bırakabilirsiniz!