HABER MERKEZİ: Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla yapılacak olan Halkevleri Müzik Topluluğu'nun konserinde sahne alacak olan 2 grup üyesinin sahneye çıkması Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğünce yasaklandı.

Grup üyeleri, konser yasaklarına ve sansüre karşı Gitarist Can Çeliker ve Vokal Berivan Bila için alınan kararını tanımadıklarını belirterek sahneye çıkmama kararı aldı.

"MÜZİK SEVERLERİ TEPKİ GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUZ"

Halkevleri Müzik Topluluğu, "Konser yasaklarına, sansüre karşı tüm müzisyenleri ve müzik severleri tepki göstermeye davet ediyoruz" diyerek şu açıklamada bulundu:

"1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenecek konserde Halkevi Müzik Topluluğu üyelerinin sahneye çıkarılmaları Burhaniye Kaymakamı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklandı.

Halkevleri Müzik Topluluğu iki üyelerinin sahneye çıkmasının yasaklandığını aktardı ve şu açıklamayı yaptı: "Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenecek konserde biz de Halkevleri Müzik Topluluğu olarak barış türkülerimizi Burhaniye halkı ile seslendirecektik. Halkevleri Müzik Topluluğu üyesi 2 müzisyen arkadaşımızın sahneye çıkmasının yasaklandığı bu sabah saatlerinde Burhaniye Kaymakamı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Tertip Komitesine bildirilmiştir. AKP iktidarının halktan yana sanata karşı topyekûn saldırılarına karşı örgütlü bir mücadele içinde olmaya davet ediyoruz. Tüm alanlarda olduğu gibi sanat alanında da sonuç almak için en doğru yol kendi örgütlü kuvvetine dayanan bir mücadeleden geçiyor. Konser yasaklarına, sansüre karşı tüm müzisyenleri ve müzik severleri tepki göstermeye davet ediyoruz."