Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi öncülüğünde, yarıyıl tatiline giren çocuklar için bir dizi etkinlik düzenleniyor. Büyükşehir, etkinlik programı kapsamında Anamur, Mut ve Silifke’de çocuklarla buluştu.

Sömestir programının ilk organizasyonu Anamur ilçesinde düzenlendi. Anamur Belediyesi Şair Abdulkadir Bulut Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, yaklaşık 300 çocuk katıldı. Etkinliğe disko ile başlangıç yapan çocuklar, ardından drama oyunları ve kukla gösterisi ile eğlendi. ‘Koca Ayı’nın Rüyası’ isimli tiyatro oyununu da çocuklardan beğeni topladı. 

Sömestr etkinliklerinin ikinci ve üçüncü durağı da Mut ve Silifke ilçeleri oldu. 500 çocuğun katıldığı ve Mut Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen etkinlik, masal kahramanları ve interaktif dans ile başladı. Drama oyunları, çocuk karaoke, kukla oyunu, masal kahramanları ve çocuk disko ile devam eden etkinlik, tiyatro gösterimi ile son buldu. 

Silifke Lütfü Vural Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ve 200 çocuk ile ailelerinin katıldığı etkinlikte ise yaratıcı drama, tiyatro, çocuk disko ve karaoke gibi aktivitelere yer verildi. Etkinliklerde, Büyükşehir’in ‘Evimiz Atölye’ projesi kapsamında yapılan çoraptan oyuncaklar günün hatırası olarak çocuklara hediye edildi.

Etkinliğe katılan çocuklardan Beyza Birgül Alp, “Etkinlik güzel geçti. Dans ettik, şarkılar söyledik. Güzel düşünülmüş. Buraya kardeşlerim için geldim, ama benim için de güzel geçti. Etkinlik içeride olduğu için daha iyi oldu” dedi. 

Etkinliğe çocuklarını getiren veliler ise düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Ezgi Ongun: “Bütün etkinlikler çok güzel oluyor. Çocuklarımız eğleniyor. Biz de onlarla birlikte, aynı şekilde eğleniyoruz. Vahap Seçer başkanımıza 10 üzerinden 10 puan. Çok teşekkür ediyoruz.”

-Ayşe Alp: “Çok güzel düşünülmüş bir etkinlik. Çocuklar gönüllerince eğlendi ve dans ettiler. Soğuk havada yapılabilecek en güzel etkinlikti bence. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir etkinliğinin olmasına çok sevindik. Çok teşekkür ediyoruz Vahap Bey’e, selamlarımızı yolluyoruz.”

-Rüstem Şen: “Çocukları bir değişiklik olsun diye getirdik. Çok güzel eğleniyorlar. Silifke’de böyle bir etkinlik lazımdı. Devamlı olmasını isteriz. Büyükşehir Belediyesi’ni destekliyoruz.”

Erdemli Belediyesi Kongre Merkezi’nde bugün de devam eden etkinlikler; 31 Ocak’ta (yarın) Aydıncık Lütfü Elvan Kültür Merkezi’nde, 4 Şubat’ta Mersin Palm City AVM’de ve 5 Şubat’ta ise Tarsus’ta Tarsu AVM’de düzenlenecek.